08:05 29.06.2018

Делегати окреслили пріоритетні напрямки подальшої співпраці з Україною на Другій міжнародній конференції в Копенгагені

2 хв читати
Делегати окреслили пріоритетні напрямки подальшої співпраці з Україною на Другій міжнародній конференції в Копенгагені

На Другій міжнародній конференції з питань реформ в Україні, яка відбулася в Копенгагені (Данія), делегати окреслили пріоритетні напрямки подальшої співпраці з Україною, повідомила прес-служба Державного агентства енергоефективності та енергозбереження.

Від урядової делегації України в конференції брав участь прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, який зазначив проведення реформ в Україні в усіх сферах.

"Ми країна пострадянського простору, яка забезпечила чіткий фокус змін і пріоритетів. Ми почали народження нової європейської держави. Всього за три роки", - повідомив український прем'єр.

Відзначається, що особливу увагу приділено питанням національної та енергетичної безпеки, економічного підйому.

Як зазначається, досягнення України на шляху розвитку відзначили Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки - віце-президент Європейської комісії Федеріка Могеріні, міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон, заступник Державного секретаря США Джон Саліван і керівники МЗС інших країн.

В.Гройсман зазначив під час переговорів з данськими підприємцями, що наразі законодавство в Україні дає нові можливості для інвестицій.

У свою чергу голова Держенергоефективності Сергій Савчук підкреслив співробітництво України і Данії в сфері енергоефективності та відновлюваної енергетики.

"Фундаментом для партнерства став двосторонній Меморандум про взаєморозуміння, підписаний в рамках офіційного візиту Президента України Петра Порошенка в Данію в 2017 році", - сказано в повідомленні.

У прес-службі відомства наголосили вигідність такого партнерства, "адже в 2016 частка енергії з відновлюваних джерел в кінцевому енергоспоживанні Данії вже склала 32%. У планах країни - досягти до 2020 року 35% "чистої" енергії, а в 2050 - 100%"

Відзначається, що підтримку Україні надають також фінансові організації.

"Так, в минулому році при співфінансуванні Датського інвестиційного фонду "IFU" у Львівській області відкрили нову вітроелектростанцію "Старий Самбір-2" потужністю 20,7 МВт", - йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

У свою чергу, Україна продовжує покращувати правове поле, враховуючи інтереси інвесторів, і відкривати можливості для реалізації проектів з виробництва енергії з поновлюваних джерел і сміття, а також в сфері енергоефективності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА