15:19 29.06.2018

Денісова повідомить комісару Ради Європи з прав людини та місіям ООН і ОБСЄ про її недопуск до всіх заручників у РФ

1 хв читати
Денісова повідомить комісару Ради Європи з прав людини та місіям ООН і ОБСЄ про її недопуск до всіх заручників у РФ

 Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявляє про наміри найближчим часом поінформувати про свій недопуск до утримуваних у РФ із політичних причин громадян України комісара Ради Європи з прав людини Дуню Міятович (Dunja Mijatović).

"Я поінформую послів країн нормандського формату, Європейського Союзу та США про порушення: міжнародних конвенцій, мого мандата як омбудсмена, домовленостей президентів. Найближчим часом я відвідаю Страсбург, щоб поінформувати комісара Ради Європи з прав людини про недопуск до всіх українських заручників. Я закликаю її відвідати українців у тюрмах РФ. Також я донесу цю інформацію до відповідних місії ООН і ОБСЄ", - заявила Л.Денісова на брифінгу в п'ятницю в Москві.

При цьому Л.Денісова наголосила, що висловлює глибоке розчарування і занепокоєння тим, що "Росія політизувала та заблокувала "гуманітарну місію омбудсменів, які мали відвідати громадян в Україні та РФ.

Український омбудсмен нагадала, що офіційний Київ очікує від Москви відповіді на пропозицію розблокувати процес звільнення заручників і політв'язнів.

"Це можна зробити дуже швидко, якщо буде на те політична воля", - зазначила Л.Денісова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА