21:31 29.06.2018

В Україні ввечері і в суботу очікується паводок і підйом рівня води в водоймах

2 хв читати
В Україні ввечері і в суботу очікується паводок і підйом рівня води в водоймах

У деяких областях України ввечері 29 червня і протягом 30 червня очікується дощовий паводок і підйом рівня води на 0,5-1,5 метра через сильні дощі, повідомляють у Державній службі з надзвичайних ситуацій з посиланням на дані Укргідрометцентру .

"Протягом 29-30 червня, в зв'язку з очікуваними сильними і дуже сильними дощами, на річках басейнів Дністра, Сяну, Прута та Сірету (Львівська, Івано-Франківська, Чернівецька обл.) можливе формування дощових паводків з підйомом рівнів води на 0,5-1,5 м, на окремих ділянках і в місцях звуження русел до 2,0-2,5 м, можливий вихід води на заплаву; інтенсивний місцевий схильний стік; утворення локальних селевих потоків, які можуть мати небезпечні наслідки", - йдеться в повідомленні на сайті відомства.

Увечері 29 червня і протягом 30 червня на річках басейну Дністра очікується продовження розвитку високого дощового паводку з підйомом рівнів води на 0,5-1,5 метра в межах Львівської області.

У межах Івано-Франківської області на 1-2 метра, місцями можливе затоплення заплав, сільськогосподарських угідь, у гірських і передгірних районах можливе часткове затоплення господарських об'єктів, будівель в окремих населених пунктах.

29 червня - 1 липня на Дністрі на ділянці Галич-Заліщики на 2-4 метра, затоплення заплав, часткове затоплення угідь, можливо початкове затоплення окремих населених пунктів і господарських об'єктів, які знаходяться біля річки.

Можливе формування інтенсивного місцевого схилового стоку, утворення локальних селевих потоків, які можуть мати небезпечні наслідки.

На річці Прут, ділянці Коломия - держкордон у зв'язку з добіганням паводкової хвилі, очікується підйом рівня води на 1,3 - 1,8 над рівнем, без негативних наслідків, в Чернівцях очікується проходження максимального рівня паводку 193 - 246 см над нулем поста, максимальна витрата 414-564 м3 / с.

Очікується продовження підйому рівнів води на річках басейну Дністра (Тернопільська, Хмельницька, Вінницька обл.) Очікується підйом рівнів води на 0,2 - 1,0 метра, при сильних дощах можливе формування значного місцевого стоку, на річках Закарпатської області очікується підвищення рівнів води на 0,3-1,0 м (над рівнями на 8:00 29 червня), у межах русел.

Також, у зв'язку з очікуваними сильними і дуже сильними дощами, на Закарпатті можливе формування інтенсивного місцевого схилового стоку, утворення локальних селевих потоків, які можуть мати небезпечні наслідки.

Подальша інформація про розвиток паводків і їх можливі наслідки надаватиметься в міру розвитку синоптичної ситуації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

ППО знищила за ніч 84 повітряні цілі: 58 "шахедів" і 26 ракет, які атакували Україну, - командувач ПС

РФ у п'ятницю вдарила по трьох ТЕС ДТЕК, поранено енергетика

Над Черкаською областю збито шість "шахедів", є влучання в об'єкт енергоінфраструктури

Росіяни вночі та вранці обстріляли шість ОТГ Сумської області

Уночі над Дніпропетровською областю було збито 24 БПЛА і ракети

Ворог атакував 13 населених пунктів Херсонської області, є постраждалі та жертви

Уночі над Дніпропетровською областю було збито десять БПЛА і чотири ракети, є постраждалі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА