08:06 30.06.2018

З початку року на водоймах країни загинули близько 500 осіб

2 хв читати
З початку року на водоймах країни загинули близько 500 осіб

У водоймах України з початку року загинули близько 500 осіб, основна причина нещасних випадків це недотримання правил безпеки, повідомляють у державній службі з надзвичайних ситуацій.

"Майже півтисячі громадян потонули у водоймах країни з початку року. Тільки в червні кількість загиблих становить більше 170 людей. Однак, навіть така статистика не лякає людей, які нехтують застереженнями співробітників Служби порятунку", - йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначили, що найпоширенішою причиною нещасних випадків на воді є саме недотримання громадянами правил безпечної поведінки.

Так, з початком купального сезону, в Запорізькій і Миколаївській областях рятувальники масово виловлюють з акваторії Чорного та Азовського морів відпочиваючих, яких відносить від берега на надувних матрацах. Щодня фіксується до десяти подібних випадків.

"Громадяни не враховують штормові попередження і користуються плавзасобами при сильних поривах вітру. Як наслідок - втрата управління і дзвінок на "101", - додали в ДСНС.

У розпал літніх канікул збільшується також кількість загиблих і серед дітей. Діти вирушають на місцеві ставки без супроводу дорослих, часто навіть не вміючи плавати. Так, у червні вода вже забрала понад 20 життів. Ще вісім дітей вдалося врятувати.

У ДСНС підкреслили, щоб зменшити показники загибелі на водних об'єктах країни, фахівці служби порятунку патрулюють місця відпочинку, а також щодня проводять інформаційно-роз'яснювальну роботу з громадянами щодо дотримання правил безпечної поведінки. Однак, найбільш дієвим превентивним методом є власна обережність і відповідальність кожного громадянина.

Судячи з кількості надзвичайних подій біля водойм, ДСНС застерігає: для того, щоб уникнути трагедії під час відпочинку, необхідно завжди дотримуватися елементарних правил безпеки, зокрема, пам'ятати що відпочивати і купатися можна тільки на спеціально обладнаних пляжах, ніколи не пірнати в незнайомих місцях, не залишати дітей без нагляду біля води і не дозволяти їм самостійно відвідувати місцеві ставки і ріки, не запливати далеко і ніколи не плавати наодинці.

Також не заходити в воду в стані алкогольного сп'яніння, не наближатися до суден, човнів і катерів, які пропливають поблизу.

Температура води має бути не нижче 17° С, а плавати у воді можна не більше 20 хвилин, причому цей час треба збільшувати поступово, починаючи з 3 - 5 хвилин. Необхідно стежити за штормовими попередженнями і не виходити в плавання на човнах при сильних поривах вітру.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА