11:32 01.07.2018

Лідери України привітали моряків із Днем ВМС

2 хв читати
Лідери України привітали моряків із Днем ВМС

Президент України Петро Порошенко, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман та секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олександр Турчинов привітали українських моряків і ветеранів з Днем Військово-морських сил Збройних сил України.

"Вітаю вас із професійним святом захисників морських кордонів України - Днем Військово-Морських сил Збройних сил України. Сьогодні ви відроджуєте наші Військово-морські сили і гідно долаєте складний і болісний етап своєї історії. Ціную вашу мужність і витримку", - йдеться в привітанні П .Порошенко, розміщеному на сайті президента в неділю вранці.

Глава держави відзначив військову доблесть моряків в протистоянні з ворогом і вірність Україні.

"У цей день ми схиляємо голови перед пам'яттю воїнів, які віддали своє життя за мирне майбутнє України. Вічна їм слава! Від імені Українського народу щиро дякую всьому особовому складу Військово-Морських сил Збройних сил України за відданість військовому обов'язку, мужність і героїзм. Вірю, що спільними зусиллями ми відродимо і примножимо морську славу України, а Державний прапор на наших кораблях знову буде піднято в бухтах українського Севастополя. Бажаю всім нам рішучості та наполегливості на шляху до нашої великої перемоги", - йдеться в привітанні президента.

"Спасибі мужнім воїнам, які захищають наші морські рубежі. З Днем Військово-Морських Сил України!" - привітав українських моряків В.Гройсман на своїй сторінці в Фейсбук.

"Щиро вітаю бойовий склад і ветеранів Військово-морських сил з професійним святом! Ми пишаємося героями-моряками, морськими піхотинцями, які беруть участь у проведенні операції Об'єднаних сил на сході України, захищають південно-східні кордони і морські рубежі", - йдеться в привітанні О.Турчинова, розміщеному на сайті РНБО в неділю вранці.

Секретар РНБО відзначив потенціал зміцнення сектора безпеки і оборони України, а також вшанував пам'ять загиблих героїв.

"Схиляємо голови перед пам'яттю загиблих героїв! За час проведення АТО/ООС, виконуючи завдання, загинув 51 військовий зі складу ВМС, поранено 488 моряків. Державними нагородами нагороджено 498, нагородами Міністерства оборони України - 1515, Генштабу - 1385 моряків", - йдеться в привітанні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Двоє дітей постраждали внаслідок ворожих ударів по Дергачах - Харківська ОВА

США вже почали постачати боєприпаси Україні, їх буде доставлено протягом кількох днів - Пентагон

ПК "Південь": у Херсонській області знищено розвідувальний БПЛА "Орлан-10", в Одеській - БПЛА "ZALA"

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинули п’ятеро людей, вісім поранено

"Укрзалізниця" скасувала зміни в русі поїздів, запроваджені через обстріли Харківщини

Підозрюваного в хабарництві заступника голови Запорізької облради відсторонено від посади - САП

ISW: Є реальна загроза захоплення Часового Яру, хоча армія РФ не може зробити це швидко

Нелегальні онлайн-казино атакують компанію Favbet - заява

Міністра агрополітики Сольського взято під варту з альтернативою застави 75,7 млн грн

За добу на Харківщині 13 постраждалих у результаті ворожих обстрілів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА