15:54 01.07.2018

В Одесі практично зупинився оформлення імпортних вантажів

2 хв читати
В Одесі практично зупинився оформлення імпортних вантажів

Оформлення імпортних вантажів в контейнерах на Одеській митниці практично зупинилося, повідомили кореспонденту "Інтерфакс-Україна" представники відразу декількох компаній-імпортерів.

За словами одного зі співрозмовників агентства, в останні дні свої вантажі оформляють тільки компанії, які займаються виключно "білим" імпортом, однак кількість таких вантажів незначне. У свою чергу імпортери, які використовували будь-які схеми з мінімізації платежів, не подають свої вантажі до оформлення через побоювання бути викритими в подібних діях і отримати відповідні санкції.

У свою чергу, інший співрозмовник агентства зазначив, що, за його даними, в порту скупчилося вже більше 4 тис. контейнерів, які їх власники не подають до оформлення. За всіма цими контейнерами департамент адміністрування митних платежів ДФС України направив до Одеської митниці інформацію про можливі ризики та вимогу проконтролювати достовірність відомостей в митних деклараціях реальним вантажам. Крім того, в Одесу прибули співробітники департаменту для контролю ситуації на місцевому рівні.

У прес-службі Одеської митниці кореспонденту "Інтерфакс-Україна", в свою чергу, повідомили, що митниця працює в штатному режимі і готова здійснити оформлення вантажів, як тільки їх власники або представники подадуть їх до оформлення.

"Ми оформляємо вантажі, за законодавством, тільки в тому випадку, якщо власник цього вантажу або уповноважена ним особа подає вантаж до оформлення. Якщо вони з якихось причин не подають вантаж до оформлення, відповідно, ми його і не оформляємо ... Якщо і є якісь моменти, то вони пов'язані не з роботою митниці, а з власниками вантажів ", - сказала агентству прес-секретар митниці Олена Гусєва.

При цьому вона допустила можливість певних коливань статистики оформлень через довгі вихідні та останні нововведення у сфері митного контролю.

Як повідомлялося, 20 червня Кабмін підтримав план дій з посилення боротьби проти контрабанди та дозволив поліцейським цілодобово контролювати митників. Прем'єр також пообіцяв зруйнувати "сірі" схеми на митниці і жорстоко карати порушників.

Крім того, Кабмін має намір ініціювати кримінальну відповідальність за контрабанду через держкордон України.

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА