17:46 01.07.2018

Митний союз ЄС відзначає своє 50-річчя

1 хв читати
Митний союз ЄС відзначає своє 50-річчя

Одне з найголовніших досягнень Європейського союзу – митний союз ЄС – відзначає в неділю, 1 липня, свою 50-річну річницю, оголосила в Брюсселі Європейська комісія.

"Митний союз – головне й унікальне досягнення, що дає змогу європейцям повністю скористатися перевагами внутрішнього ринку зі збереженням безперервності торгових обмінів та захисту споживачів. Вважаю за необхідне подякувати тисячі людей, які сприяли цьому європейському досягненню в останні 50 років і продовжують це робити", – заявив з нагоди річниці член Європейської комісії з економічних та фінансових питань, оподаткування і митниці П'єр Московісі.

Митний союз, який виник на основі історичних європейських післявоєнних угод, почав функціонувати в 1968 році, нагадують в Єврокомісії.

Усунувши мито для торгових обмінів на просторі, який сьогодні називається Європейським союзом, митний союз став першим вирішальним етапом, перетворивши ЄС у найбільше в світі торговельне об'єднання, що охоплює 28 митних адміністрацій, що діють як одне ціле, зазначають в Брюсселі.

Єврокомісія заявляє, що митний союз "полегшує постійно зростаючий обсяг торговельних оборотів на світовому рівні: митниці ЄС забезпечили 16% обробки світової продукції в 2017 році".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА