14:44 02.07.2018

Із Тунісу вилетів перший літак із застряглими там раніше українськими туристами

2 хв читати
Із Тунісу вилетів перший літак із застряглими там раніше українськими туристами

Із Тунісу вилетів перший із п'яти літаків з українськими туристами на борту, які раніше не змогли вчасно повернутися на батьківщину, повідомив начальник управління консульського забезпечення МЗС України Василь Кирилич.

"О 12:30 з Тунісу вилетів один із п'яти літаків, які протягом 2-3 липня мають перевезти українських туристів, котрі не змогли вчасно повернутися додому", - написав В.Кирилич на своїй сторінці в мікроблозі Twitter у понеділок.

Як повідомлялося, кілька діб сотні українських туристів не можуть вилетіти з Тунісу в Україну.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян написав на сторінці у Facebook, що ця ситуація зумовлена значною заборгованістю туроператора Oasis перед авіакомпанією. За підсумками досягнутих домовленостей туроператор зобов'язався своїм коштом розмістити всіх українських туристів у готелях Тунісу до понеділка, 2 липня.

У понеділок, 2 липня, українська авіакомпанія "Браво" повідомила, що через заборгованість туроператора Oasis у розмірі 25 млн грн у понеділок виконає п'ять гуманітарних рейсів із Тунісу до Києва та Львова для доставки близько 850 пасажирів.

"Беручи до уваги той факт, що українські туристи опинилися заручниками ситуації, що сталася з причини, як мінімум, недобросовісних дій з боку туроператора, керівництво авіакомпанії "Браво", після проведення консультацій з Міністерством інфраструктури, Міністерством закордонних справ і Міністерством економіки, прийняло рішення про початок виконання п’яти гуманітарних рейсів 2 липня 2018 року (три рейси до Києва, два рейси до Львова) за рахунок авіакомпанії з метою забезпечення доставки в Україну близько 850 пасажирів, які постраждали від дій туроператора", - зазначено в офіційному повідомленні авіакомпанії.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глави МЗС України та Чехії обговорили прогрес ініціативи щодо закупівлі артснарядів і посилення військової допомоги

Боррель від імені ЄС у зв'язку з кібератаками спонсорованого РФ угруповання АРТ28: не потерпимо і використаємо весь спектр реагування

СБУ повідомила про підозру двом окупантам, які використовували українців для створення міграційної кризи в ЄС

ТЧХУ: Інформація в соцмережах про збір персональних даних для отримання грошової допомоги та наборів до Великодня - фейк

Кабмін пропонує створити підгрупу з питання конфіскації російських суверенних активів за кордоном - Шмигаль

У Харкові внаслідок ворожих авіаударів загинула жінка, двоє чоловіків постраждали - Синєгубов

Тимчасово непридатні до військової служби проходитимуть повторні огляди - заступниця міністра охорони здоров'я

Ворожим авіаударом зруйновано кілька будинків у Харкові, під завалами люди - мер

Ворожа пропаганда намагається відвернути увагу світової спільноти від злочинів, скоєних ЗС РФ - Офіс генпрокурора

Окупанти завдали удару по Харкову, загорівся приватний будинок - Синєгубов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА