15:39 02.07.2018

Клімкін: Компанії, що спричинили туристичний колапс, повинні відповідати за це

2 хв читати
Клімкін: Компанії, що спричинили туристичний колапс, повинні відповідати за це

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що компанії, з вини яких українські туристи не змогли вчасно вилетіти з низки країн, повинні понести відповідне покарання.

"Нам треба не просто санувати наслідки таких неподобств, а нарешті звернути увагу на причини, які їх породжують. Компанії, які спричинили туристичний колапс, мають за це відповісти. Ретельний і всебічний аудит повинен з’ясувати, чому вони не виконують умови ліцензій і чи взагалі здатні їх виконувати... На жаль, є підстави сумніватися, що деякі з них виконати їх узагалі не спроможні й у погоні за наживою взяли на себе завідомо непідйомні зобов’язання", - написав міністр на своїй сторінці у Facebook у понеділок.

П.Клімкін висловив жаль у зв’язку з тим, що багатьом українцям зіпсували відпочинок.

"Українські дипломати роблять і робитимуть усе, щоб полегшити їхнє становище. Сподіваюся, що в міру можливостей свій внесок у розв’язання нинішньої кризи зроблять і інші відомства", - додав П.Клімкін.

Дипломат зазначив, що 22 травня МЗС України провело спеціальну нараду з представниками інших причетних організацій, на якому було порушено питання можливих ризиків. "Учасники скаржилися на брак повноважень. Передусім повноважень перевіряти, чи виконують авіакомпанії та туроператори умови отриманих ліцензій", - розповів глава МЗС.

Як повідомлялося, кілька діб сотні українських туристів не можуть вилетіти з Тунісу в Україну.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян написав на сторінці у Facebook, що ця ситуація зумовлена значною заборгованістю туроператора Oasis перед авіакомпанією. За підсумками досягнутих домовленостей туроператор зобов'язався своїм коштом розмістити всіх українських туристів у готелях Тунісу до понеділка, 2 липня.

У понеділок, 2 липня, українська авіакомпанія "Браво" повідомила, що через заборгованість туроператора Oasis у розмірі 25 млн грн у понеділок виконає п'ять гуманітарних рейсів із Тунісу до Києва та Львова для доставки близько 850 пасажирів.

У понеділок, 2 липня, з Тунісу вилетів перший із п'яти літаків з українськими туристами на борту, які раніше не змогли вчасно повернутися на батьківщину.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА