17:01 02.07.2018

Суд Лондона у вівторок проведе чергове засідання за позовом ПриватБанку проти Коломойського і Боголюбова

2 хв читати
Суд Лондона у вівторок проведе чергове засідання за позовом ПриватБанку проти Коломойського і Боголюбова

Високий суд Лондона 3 липня проведе чергове засідання за позовом ПриватБанку (Київ) проти його колишніх власників Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова, а також пов'язаних із ними компаній, повідомляється у порядку засідань суду.

Засідання призначене на 12:00 за лондонським часом (14:00 кв - ІФ). Суддею в процесі виступить Тімоті Фанкорт (Timothy Fancourt).

Як повідомлялося, залучена владою України в 2017 році компанія Kroll за підсумками форензик аудиту ПриватБанку підтвердила, що фінустанова до її націоналізації наприкінці 2016 року був об'єктом масштабних і скоординованих шахрайських дій, що призвело до збитків мінімум у $5,5 млрд.

ПриватБанк у грудні 2017 року подав позов до Високого суду Лондона проти Коломойського, Г.Боголюбова, а також компаній Teamtrend Ltd., Trade Point Agro Ltd., Collyer Ltd., Rossyan Investing Corp., Milbert Ventures Inc. і ZAO Ukrtransitservice Ltd., які імовірно їм належать або перебувають під їхнім контролем.

Позивач домігся, що суд як запобіжний захід видав наказ про всесвітній арешт активів екс-власників банку Коломойського і Г.Боголюбова і зазначених шести компаній на суму понад $2,5 млрд.

Суд при цьому зобов'язав Коломойського і Г.Боголюбова розкрити інформацію про всі свої активи обмеженому колу осіб, які безпосередньо беруть участь у розгляді справи.

Крім того, суд за підсумками слухань на початку березня 2018 року зобов'язав Rossyn Investing Corp, Milbert Ventures Inc і ZAO Ukrtransitservice Ltd деталізувати інформацію про деякі операції з коштами ПриватБанку, отриманими від інших осіб.

Коломойський прогнозує, що розгляд Високим судом Лондона справи по суті відбудеться не раніше 2020 року.

Раніше всі компанії-відповідачі фігурували в постановах Печерського райсуду Києва від 29 липня 2016 року, згідно з якими передбачається арешт низки рахунків у кіпрському філії найбільшого в Україні ПриватБанку в рамках розслідування про заволодіння кредитів рефінансування Національного банку України на суму 19 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА