21:04 02.07.2018

Понад 200 неправдивих повідомлень про мінування у Львові надійшли на електронку мерії в червні

2 хв читати
Понад 200 неправдивих повідомлень про мінування у Львові надійшли на електронку мерії в червні

Львівська міська рада повторно звернеться до правоохоронних органів з проханням про заходи у зв'язку з численними помилковими повідомленнями про мінування об'єктів у місті.

Як повідомила в понеділок прес-служба Львівської міськради, в червні до мерії надійшло 210 неправдивих повідомлень електронної пошти про вибухові пристрої, нібито встановлені за різними адресами міста.

Раніше міськрада направляла і тепер повторно направить листи правоохоронним органам для вжиття відповідних заходів.

У попередньому листі на ім'я глави МВС України Арсена Авакова було зазначено, що співробітник "гарячої лінії", який одержує повідомлення про мінування, згідно з внутрішніми інструкціями, невідкладно інформує відповідні служби міста, зокрема правоохоронні органи. У разі отримання таких повідомлень співробітник не має жодної технічної та юридичної можливості встановити їхнього автора.

Оскільки такі повідомлення продовжують систематично надходити до Львівської міськради, це призводить до необґрунтованого навантаження відповідних служб і дестабілізації ситуації в місті. Наразі ніхто не почув підтвердження за жодним фактом, описаним у повідомленнях про вибухові пристрої. Тому мерія просить негайно відреагувати і вжити всіх заходів для припинення правопорушень у Львові.

У міськраді зазначили, що від Головного управління Національної поліції у Львівській області надійшла відповідь, що за цими фактами слідчі підрозділи ГУНП в області проводять досудове розслідування за кримінальними провадженнями, відкритими за ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху) КК України. Хід досудового розслідування перебуває на контролі у керівництва ГУНП у Львівській області.

"Мерія повторно звернеться з відповідними листами до Національної поліції, Служби безпеки України, а також до міністра внутрішніх справ України для вжиття відповідних заходів", - наголошується в повідомленні прес-служби міськради.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА