07:38 03.07.2018

Якщо РФ хоче включити Вишинського в списки на обмін, українська сторона готова розглянути відповідні пропозиції

2 хв читати
Якщо РФ хоче включити Вишинського в списки на обмін, українська сторона готова розглянути відповідні пропозиції

Прізвище головного редактора "РИА Новости Україна" Кирила Вишинського відсутнє в списку осіб, яких Україна готова віддати взамін на звільнення утримуваних там українців, оскільки його видачі не просила російська сторона, зазначила перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

"Прізвище Вишинського ніколи не звучало ні в Мінську, ні в будь-яких інших форматах - ніде. Якщо Російська Федерація мріє отримати собі свого пропагандиста з трьома орденами за взяття Криму, вона має зробити відповідну пропозицію українській стороні. І ми з радістю її розглянемо" , - сказала вона в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV у понеділок увечері.

"До цього списку 23 ми включили тих громадян, яких так звані ОРДО і ОРЛО постійно включають у свої списки з вимогою передати їх бойовикам. Але це громадяни Росії. Ми ж не можемо передавати їх бойовикам, це не відповідає нашим міжнародним зобов'язанням", - сказала І.Геращенко.

Як повідомлялося, 2 липня І.Геращенко озвучила імена і прізвища 23 засуджених або заарештованих в Україні громадян Російської Федерації, яких Київ готовий передати Москві для звільнення українських політв'язнів в Росії і на окупованому Донбасі.

1 червня головний редактор "РИА Новости Україна" Кирило Вишинський під час засідання Апеляційного суду Херсонської області щодо оскарження обрання йому запобіжного заходу заявив про вихід з українського громадянства і звернувся до президента РФ Володимира Путіна за допомогою у звільненні.

"4 червня ми вже плануємо подати заяву в письмовому вигляді в Адміністрацію президента України", - уточнив його адвокат Андрій Доманський.

Правоохоронці 15 травня 2018 року затримали в Києві керівника "РИА Новости Україна" К.Вишинського. Йому оголосили про підозру у кримінальному провадженні, відкритому за ч.1 ст.111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. 16 травня його привезли в Херсон для обрання запобіжного заходу. 17 травня Херсонський міськсуд обрав К.Вишинському запобіжний захід у вигляді арешту до 13 липня.

21 травня захист подав до Апеляційного суду Херсонської області апеляційну скаргу на арешт К.Вишинського.

1 червня суд відмовив стороні захисту у зміні запобіжного заходу.

Ст.111 Кримінального кодексу України (держзрада), яка ставиться К.Вишинському, альтернативи триманню під вартою як запобіжного заходу не передбачає. Але адвокат заявив, що захист оскаржуватиме обрану міру запобіжного заходу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА