07:52 03.07.2018

Канцлер Німеччини і голова МВС країни домовилися з питань міграції

2 хв читати
Канцлер Німеччини і голова МВС країни домовилися з питань міграції

Канцлеру ФРН Ангелі Меркель і главі МВС ФРН Хорсту Зеехоферу вдалося дійти згоди в питаннях міграційної політики.

"Ми домовилися", - сказав Х.Зеехофер журналістам у понеділок.

За його словами, "таким чином він може залишитися на посаді міністра".

Напередодні Х.Зеехофер погрожував піти у відставку на тлі розбіжностей з канцлером з питань міграційної політики.

У ніч на понеділок глава Християнсько-соціального союзу (ХСС) і міністр внутрішніх справ Німеччини Х.Зеехофер заявив про плани подати у відставку через незгоду з А.Меркель з питань міграційної політики. Він сказав журналістам, що планує звільнити обидві займані посади, але тільки протягом трьох найближчих днів і тільки після переговорів з ХДС, лідером якої є А.Меркель.

29 червня за підсумками саміту ЄС в Брюсселі А.Меркель заявила, що домовилася про низку рішень міграційної кризи на рівні ЄС, в тому числі про те, що Греція і Іспанія забиратимуть назад біженців з Німеччини, вже зареєстрованих і здали відбитки пальців у цих двох країнах.

Спочатку Х.Зеехофер поставив канцлеру ультиматум і обіцяв, що в разі, якщо прийнятних домовленостей щодо мігрантів на саміті ЄС досягнуто не буде, він скористається повноваженнями глави МВС і дасть вказівку з 1 липня не пропускати в ФРН мігрантів, зареєстрованих в інших країнах. А.Меркель з такою перспективою не погоджувалася і вела переговори на саміті з метою запобігти такому перебігу подій.

За її словами, результату переговорів в Брюсселі має бути достатньо для того, щоб Х.Зеехофер відмовився від реалізації своїх планів 1 липня - таку думку А.Меркель висловила напередодні в інтерв'ю телеканалу ZDF.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА