12:19 03.07.2018

СБУ блокувала масштабний імпорт контрафактних пестицидів з однієї з країн Далекого Сходу

1 хв читати
СБУ блокувала масштабний імпорт контрафактних пестицидів з однієї з країн Далекого Сходу

 Співробітники Служби безпеки України викрили незаконну схему ввезення до України пестицидів з країн Далекого Сходу і їх реалізацію під виглядом європейських брендів.

"Оперативники спецслужби встановили, що комерсанти замовляли продукцію в одній з країн Далекого Сходу і реалізовували в Україні під виглядом європейських брендів. Протиправний механізм діяв протягом 2017-2018 років, контрафакт ввозився через морські порти", - повідомляє прес-центр СБУ у вівторок.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем), правоохоронці провели слідчі дії в Київській і Вінницькій областях у приміщеннях регіональних митниць, Міністерства екології та природних ресурсів, офісних і складських приміщеннях комерційних структур.

"Було вилучено документацію, що підтверджує ввезення контрафактної продукції. Співробітники СБУ виявили на складах приблизно 150 тонн контрафактних пестицидів на суму майже 18 млн грн, які були ввезені в Україну без належних дозвільних документів", - зазначено в повідомленні.

Під час досудового слідства перевірятимуть можливу причетність чиновників до організації протиправної механізму і завдання шкоди здоров'ю населення і навколишньому середовищу через використання раніше ввезених пестицидів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА