12:44 03.07.2018

Муженко про присвоєння російським полкам назв українських міст: Це чіткий сигнал, що агресор не планує зупинятися на Донбасі та Криму

2 хв читати
Муженко про присвоєння російським полкам назв українських міст: Це чіткий сигнал, що агресор не планує зупинятися на Донбасі та Криму

 Начальник Генерального штабу - головнокомандувач ЗСУ Віктор Муженко розцінює присвоєння трьом полкам у РФ назв українських міст як озвучування претензій на територію України з російської сторони та намір не зупинятися на тимчасово окупованих Криму й окремих районах Донецької та Луганської областей.

"Щодо присвоєння так званих почесних найменувань частинам російської армії... Своїми рішеннями росіяни продовжують свою давню традицію - красти чужу історію та славу. Це маркування території та озвучування претензій на землі інших народів, до яких Росія не має ніякого відношення", - написав В.Муженко на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"Це чіткий сигнал нам і світу, що агресор не збирається зупинятися на Донбасі та Криму. Він також спрямований на мобілізацію проросійських сил на території України", - додав він.

При цьому головнокомандувач ЗСУ наголосив, що українське військо "має власні військово-історичні традиції, і дії Росії жодним чином на нас не впливають".

"Традиції сучасної російської армії – це дивна суміш російсько-імперських і радянських міфів. Для Збройних Сил України усвідомленням цього став 2014-й, коли кожний з нас зробив свій вибір", - резюмував В.Муженко.

Три російські полки тепер містять назви українських міст, а саме Львова, Житомира та Ніжина.

Раніше, 30 червня, президент РФ Володимир Путін підписав укази про присвоєння почесних найменувань цілій низці частин російської армії, зокрема назв українських міст Львів, Житомир та Ніжин. Отже, шостий танковий полк російської армії тепер має почесне найменування гвардійський Львівський, 68-й танковий полк - гвардійський Житомирсько-Берлінський, 163-й танковий полк - гвардійський Ніжинський.

Як пояснюється в указах, почесні найменування присвоєно різним частинам "з метою збереження славних військових історичних традицій, виховання військовослужбовців у дусі відданості Батьківщині та вірності військовому обов'язку". Також наголошується, що назви українських міст внесено в почесні найменування полків на пам'ять про участь частин у звільненні цих міст за років Другої світової війни.

Крім того, низці частин російської армії було присвоєно почесні найменування, що містять назви міст Білорусі - Вітебська, Кобрина, Слоніма, а також назву столиці Польщі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

В Одеській області знищено чотири розвідувальних БПЛА "Орлан-10"

Боррель проведе спільне засідання міністрів закордонних справ й оборони країн ЄС, обговорять надання ППО Україні

Столтенберг: Рішення про надання Україні систем ППО буде оголошено вже найближчим часом

Палата представників США підтримала розгляд 4 законопроєктів про міжнародну допомогу, зокрема Україні

Єрмак і Сіярто домовилися про двосторонню зустріч наступного тижня

Цього року ми не можемо чекати на ухвалення рішень - виступ Зеленського на Раді Україна-НАТО

АРМА запропонувало провести експертизу картин з колекції Медведчука перед їх продажем, щоб залишити у власності держави найцінніші

У Дніпропетровській області 7 загиблих, зокрема 2 дитини, 34 постраждалих - ДСНС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА