15:59 03.07.2018

Громадянина України Павла Гриба судитимуть у Росії "за сприяння в підготовці вибуху в Сочі"

2 хв читати
Громадянина України Павла Гриба судитимуть у Росії "за сприяння в підготовці вибуху в Сочі"

 Кримінальну справу обвинуваченого в сприянні тероризму українця Павла Гриба передано на розгляд до Північно-Кавказького окружного військового суду, повідомила агентству "Інтерфакс-Південь" прес-секретар суду Олена Катькало у вівторок.

"До Північно-Кавказького окружного військового суду надійшла кримінальна справа обвинуваченого в злочині, передбаченому ч. 1 ст. 205.1 (сприяння в терористичній діяльності). Попередні слухання у справі призначено на 9 липня, засідання відбудеться в закритому режимі", - сказала О.Катькало.

Згідно з матеріалами кримінальної справи, які розкриває прес-служба, в період із березня по травень 2017 року підсудний, перебуваючи в Україні, переписувався в мережі Інтернет зі школяркою із Сочі, ученицею старших класів. П.Гриб, як стверджує слідство, переконував дівчину закласти виготовлений заздалегідь саморобний вибуховий пристрій і привести його в дію на випускному вечорі 30 червня 2017 року. Після теракту підсудний рекомендував школярці покинути територію Росії.

"Відповідно до ч. 3 ст. 12 КК РФ іноземний громадянин, який скоїв злочин поза межами РФ, але спрямований проти інтересів РФ, підлягає кримінальній відповідальності", - пояснила прес-секретар.

У вівторок Північно-Кавказький окружний військовий суд продовжив П.Грибу термін тримання під вартою до 19 грудня 2018 року.

28 серпня 2017 року колишній співробітник Держприкордонслужби України Ігор Гриб заявив, що спецслужби РФ викрали його 19-річного сина Павла під час відвідування Білорусі.

7 вересня стало відомо, що П.Гриб перебуває в слідчому ізоляторі на території РФ, у Краснодарі. Пізніше МЗС України заявило, що отримало підтвердження про перебування в Краснодарі (РФ) громадянина України П.Гриба, зниклого в Білорусі.

1 лютого 2018 року Краснодарський крайовий суд розглянув апеляційну скаргу щодо зміни запобіжного заходу заарештованому П.Грибу у зв'язку з проблемами зі здоров'ям та ухвалив рішення відмовити в її задоволенні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА