17:42 03.07.2018

Адвокат повідомила про погане самопочуття Павла Гриба

2 хв читати
Адвокат повідомила про погане самопочуття Павла Гриба

Обвинувачуваний у Росії у сприянні тероризму громадянин України Павло Гриб перебуває у пригніченому та виснаженому стані, повідомив його батько Ігор Гриб із посиланням на дані адвоката.

"Адвокат Марина Дубровіна повідомила, що Павло має дуже виснажений і пригнічений вигляд. Він не може придбати ні медикаментів, ні продуктів харчування, тому що Росфінмоніторинг уже 3 місяці тому заборонив відправляти грошові перекази. В камері дуже жарко й задушливо", - написав І.Гриб на своїй сторінці у Facebook.

Він також зазначив, що попередні слухання у справі П.Гриба призначено на 9 липня в Північно-Кавказькому окружному військовому суді в закритому режимі, а термін арешту продовжено до 20 грудня.

Раніше у вівторок повідомлялося, що до Північно-Кавказького окружного військового суду надійшла кримінальна справа П.Гриба, обвинувачуваного в злочині, передбаченому ч. 1 ст. 205.1 (сприяння в терористичній діяльності) КК РФ. Попередні слухання у справі призначено на 9 липня, засідання відбудеться в закритому режимі.

Згідно з матеріалами кримінальної справи, які розкриває прес-служба, в період із березня по травень 2017 року підсудний, перебуваючи в Україні, переписувався в мережі Інтернет зі школяркою із Сочі, ученицею старших класів. П.Гриб, як стверджує слідство, переконував дівчину закласти виготовлений заздалегідь саморобний вибуховий пристрій і привести його в дію на випускному вечорі 30 червня 2017 року. Після теракту підсудний рекомендував школярці покинути територію Росії.

"Відповідно до ч. 3 ст. 12 КК РФ іноземний громадянин, який скоїв злочин поза межами РФ, але спрямований проти інтересів РФ, підлягає кримінальній відповідальності", - пояснила прес-секретар.

28 серпня 2017 року колишній співробітник Держприкордонслужби України Ігор Гриб заявив, що спецслужби РФ викрали його 19-річного сина Павла під час відвідування Білорусі.

7 вересня стало відомо, що П.Гриб перебуває в слідчому ізоляторі на території РФ, у Краснодарі. Пізніше МЗС України заявило, що отримало підтвердження про перебування в Краснодарі (РФ) громадянина України П.Гриба, зниклого в Білорусі.

1 лютого 2018 року Краснодарський крайовий суд розглянув апеляційну скаргу щодо зміни запобіжного заходу заарештованому П.Грибу у зв'язку з проблемами зі здоров'ям та ухвалив рішення відмовити в її задоволенні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА