18:08 03.07.2018

Кличко пропонує Київраді створити на Андріївському узвозі сквер ім. Василя Сліпака

2 хв читати
Кличко пропонує Київраді створити на Андріївському узвозі сквер ім. Василя Сліпака

Київський міський голова Віталій Кличко 27 червня вніс на розгляд Київради проект рішення про створення за адресою Андріївський узвіз, 33/6 скверу імені загиблого в АТО на Донбасі соліста Паризької опери Василя Сліпака, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА).

"29 червня минулого два роки з дня загибелі в АТО відомого українського оперного співака Василя Сліпака, який, залишивши високооплачувану роботу за кордоном, одним з перших пішов захищати незалежність і територіальну цілісність нашої держави. Київ має гідно вшанувати Героя, який віддав своє життя за Україну", - наводить прес-служба слова мера столиці у вівторок.

За його словами, питання створення скверу громадські організації ініціювали протягом останнього року, проте перешкодою є той факт, що відповідна земельна ділянка перебуває в оренді.

"Оскільки земельна ділянка перебуває в оренді, а попереднім управлінськими командами були програні судові процеси щодо її повернення киянам, місто розробило правовий механізм для розв’язання цього важливого питання. Ми також сподіваємося і на громадянську позицію орендаря", - зазначив В.Кличко.

В інформації зазначено, що згідно з проектом рішення орендарю запропонують припинити договір оренди у зв'язку із громадською необхідністю та компенсують витрати. У разі відмови орендаря - питання буде вирішуватися в судовому порядку. Після розірвання договору оренди на земельній ділянці облаштують сквер, якому присвоять ім'я Василя Сліпака. Цю територію закріплять за "Київзеленбудом" у Подільському районі столиці.

Як повідомлялося, В.Сліпак був солістом у Паризькій національній опері. 19 років пропрацював у французьких оперних театрах, співав у паризьких "Гран-Опера", "Атеней", Опера Бастилія, оперних театрах міст Массі та Сен-Етьєн, а також в "Амфітеатрі 3000" Ліона. Він був активним учасником Помаранчевої революції, з початком Революції гідності очолив волонтерський рух і координував у Франції громадські акції, спрямовані на підтримку України.

Із червня 2015 року В.Сліпак перебував у зоні АТО на Донбасі. Спочатку надавав волонтерську допомогу, потім приєднався до 7-го батальйону ДУК "Правий сектор". 29 червня загинув від кулі снайпера поблизу селища Луганського Бахмутського району Донецької області.

30 червня 2016 року президент України Петро Порошенко посмертно нагородив В.Сліпака орденом "За мужність" I ступеня, а 20 лютого 2017 року присвоїв йому звання Героя України (посмертно).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА