14:40 04.07.2018

Податкова міліція є - Гройсман

2 хв читати
Податкова міліція є - Гройсман

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман переконаний у правочинності податкової міліції.

"Можливо, є дискусія: є податкова міліція чи ні. Для мене такої дискусії немає: податкова міліція є!" - заявив глава уряду на селекторній нараді в Державній фіскальної службі з питань посилення боротьби з контрабандою в Києві у вівторок.

В.Гройсман зазначив, що основне завдання податкової міліції - боротьба з тіньовими схемами, а також захист легального бізнесу.

"Основне завдання податкової міліції полягає в тому, щоб припиняти незаконні корупційні схеми. З застосуванням всієї законодавчої бази, силових підрозділів, я на цьому наголошую, з повною координацією з Національною поліцією України", - наголосив глава уряду.

Як повідомлялося, під час проходження законопроекту про внесення змін до Податкового кодексу для поліпшення інвестиційного клімату (закон №1797-VIII) наприкінці 2016 року в Раді припустилися технічної помилки при зміні нумерації пунктів.

"Де-юре правовий статус податкової міліції зараз - "поза законом". Де-факто її не ліквідовано, співробітників не звільнено, виробництва не передані, продовжує свою діяльність", - описала ситуацію народний депутат Тетяна Острикова (фракція "Самопоміч").

У лютому 2017 року було зроблено спробу усунути невизначеність щодо легітимності роботи податкової міліції до створення Служби фінансових розслідувань (СФР) або іншого нового такого органу, проте зазнала невдачі.

На той час міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що відновлення правового статусу податкової міліції призведе до зволікання зі створенням СФР. "Вважаю, що податкова міліція - це репресивний орган, що давить на бізнес, який не скорочує кількість фінансових злочинів. Це спадщина має залишитися в минулому", - сказав він.

На початку червня цього року Верховна Рада звільнила О.Данилюка з посади міністра фінансів за поданням прем'єра, а його обов'язки почала виконувати перший заступник міністра Оксана Маркарова.

"Я цілком довіряю міністрові фінансів Оксані Маркаровій", - сказав В.Гройсман на селекторній нараді в присутності глави Мінфіну.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Німеччині заарештували російських диверсантів, які готували напади на маршрути доставки військової допомоги Україні

Російські дрони атакували автомобіль із хлібом у Чернігівській області, водій дістав контузії

ВАКС вирішив стягнути активи експрезидента "Мотор Січ" Богуслаєва

СБУ затримала помічника нардепа Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

Біля Дніпра дві пожежі після ракетного удару РФ, пошкоджений інфраструктурний об'єкт - ОВА

Боррель: Ми повинні дістати Patriot з ангарів, де вони стоять "про всяк випадок", і передати їх Україні

Сирський і головком Об'єднаних сил НАТО в Європі Каволі обмінялися думками щодо тактичної ситуації на полі бою

Останній дзвоник у школах Києва пролунає 31 травня

ЗСУ знищили низку об'єктів на військовому аеродромі в Джанкої - ГУР

Ворог намагається захопити Часів Яр, закидає місто КАБами й не зважає на свої втрати - ОСУВ "Хортиця"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА