15:04 04.07.2018

Ситуація із затримками авіарейсів нормалізувалася, туристи повернулися додому і всі туроператори виконують зобов'язання

2 хв читати
Ситуація із затримками авіарейсів нормалізувалася, туристи повернулися додому і всі туроператори виконують зобов'язання

Ситуацію із затримками авіарейсів, від яких постраждали українські туристи за кордоном, станом на сьогодні залагоджено і всі українці або вже повернулися, або наразі летять додому, повідомив директор українського "Центру розвитку туризму" Володимир Царук.

"Практично всіх туристів, які очікували рейси, вже вивезли. Останній рейс, який вивозив туристів з Іспанії, наразі вже на шляху до Львова. Сьогодні процес буде завершено. Поступово авіакомпанії упорядковують розклад, туристи повертаються. Хочу всіх заспокоїти: можете спокійно вирушати у подорожі", - сказав він на брифінгу в середу в Києві.

За словами В.Царука, на сьогодні всі українські туроператори виконують свої зобов'язання, також виконуються контракти з авіаперевізниками.

"Причини ситуації, яка склалася щодо Тунісу, - це недостатня кількість літаків. Проблема авіакомпаній в тому, що у них немає резервних літаків під чартерні рейси, вихід з ладу одного літака підриває весь ланцюжок. Один з літаків авіакомпанії "Браво" вийшов за межі злітної смуги і з 27 червня розпочався ланцюжок затримок. Тому правильним було порушити питання терміну експлуатації літаків і правильним є рішення про заборону з 2019 року експлуатації літаків, яким понад 20 років ", - висловив переконання він.

У свою чергу, юрист Ростислав Кравець зазначив, що український турист на сьогодні ніяк не захищений від недобросовісних дій туристичних компаній.

"Сьогодні літати у відпустку потрібно, але користуватися послугами українських туристичних компаній - це удар по самому ринку. Немає порядку і все просто зашибають гроші, на туристів усім начхати. Турист, який потрапив в неприємну ситуацію, має зібрати максимум довідок і підтверджень ... по приїзду йти до суду", - сказав він.

Водночас Р.Кравець зазначив, що відповідно до практики, потерпілому туристу через суд "у кращому разі компенсують вартість поїздки, ну і, може, компенсацію моральної шкоди - у межах 10 тис. грн".

"Але при цьому людина витратиться на юриста, згає свій час, і це все триватиме півтора-два роки", - додав юрист.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА