15:18 04.07.2018

Суд утретє переніс дебати у справі Кернеса

2 хв читати
Суд утретє переніс дебати у справі Кернеса

Дебати у справі міського голови Харкова Геннадія Кернеса та його охоронців Віталія Блінника та Євгена Сміцького, які мали відбутися в Київському райсуді Полтави в середу, знову не відбулися.

"Сьогодні проведення дебатів знову було зірване через нез'явлення держобвинувачів. Адвокат Геннадія Кернеса Лідія Ізовітова нагадала суду про засідання на самому початку процесу, коли було заявлено 19 прокурорів у цій справі. Тоді держобвинувачення мотивувало необхідність такої кількості, щоб не було зривів засідань через нез'явлення їхніх представників. Але коли процес вийшов на фінальну стадію, вже третій день жоден із 19 прокурорів не може приїхати до суду і взяти участь у дебатах", - повідомив кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" директор департаменту у справах інформації та зв'язків із громадськістю міськради Юрій Сидоренко.

За його словами, сторона захисту вбачає в цьому ще одне підтвердження того, що позиція обвинувачення "сира і нічим не підтверджена".

Ю.Сидоренко повідомив, що суд переніс дебати на 5 липня.

Таким чином, дебати у справі переносяться третій день поспіль.

Як повідомлялося, 2 і 3 липня дебати також не відбулися через нез'явлення сторін.

25 січня 2014 року невідомі напали на учасників маршу на підтримку Євромайдану в Харкові. Того самого дня депутат Харківської облради Іван Варченко (ВО "Батьківщина") заявив про викрадення двох активістів Євромайдану - Олександра Кутяніна та Олексія Ряполова "після того, як вони знімали номери автомобілів "друзів Кернеса" біля готелю "Національ". Пізніше відділ зв'язків із громадськістю ГУ МВС України в Харківській області повідомив, що інформація про викрадення активістів Євромайдану не підтвердилася.

2 березня 2015 р. Г.Кернесу було повідомлено про підозру в скоєнні злочинів, передбачених ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 127 (катування), ч. 2, 3 ст. 27, ч. 1 ст. 129 (загроза вбивством) КК України та про завершення досудового розслідування.

26 березня Генеральна прокуратура передала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно Г.Кернеса та двох його охоронців.

2 квітня 2015 р. Вищий спецiалiзований суд України оголосив резолютивну частину рішення про перенесення розгляду справи Г.Кернеса з Дзержинського райсуду Харкова до Київського райсуду Полтави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Харків і прилеглі населені пункти залишилися без цифрового ТБ - Синєгубов

У Литві стартують масштабні маневри німецької армії, в країні одночасно відбуваються ще три великі військові навчання

Унаслідок обстрілів у Покровському районі загинули дві людини, ще одну поранено

Чинного міністра підозрюють у заволодінні державною землею - НАБУ

Імовірність успішного наступу РФ на Харків дуже мала, якщо Україна швидко отримає військову допомогу США, - ISW

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по шести населених пунктах Запорізької області

Дев'ятеро людей постраждали в результаті ворожої атаки "шахедів" Одеси

Сирський обговорив ситуацію на полі бою із литовським колегою

Єрмак: Підтримка США зміцнить українське військо та допоможе Україні відстояти свої території

ЗС України продовжують відбивати ворожі атаки на шести напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА