16:40 04.07.2018

Порошенко ініціює притягнення держслужбовців до адмін- і дисциплінарної відповідальності за незаконні перевірки

2 хв читати
Порошенко ініціює притягнення держслужбовців до адмін- і дисциплінарної відповідальності за незаконні перевірки

Президент України Петро Порошенко ініціює розробку та ухвалення до кінця поточного року закону про адміністративну та дисциплінарну відповідальність посадових осіб державних органів за складання незаконних актів перевірок.

Відповідна ініціатива міститься в акті "Економічної модернізації України 2019", представленої під час зустрічі президента з представниками бізнесу в середу.

Згідно з документом, така відповідальність наставатиме у разі скасування судом нарахування податкових зобов'язань або штрафних санкцій.

Іншими пунктами акта передбачено фіксацію на законодавчому рівні інституту бізнес-омбудсмена в ролі посередника при захисті прав суб'єктів підприємницької діяльності, встановлення єдиного аналітичного органу розслідування економічних злочинів.

"У відання такої структури передадуть усі справи, що представляють економічні злочини. Інші силові відомства, зокрема Міністерство внутрішніх справ (МВС) і Служба безпеки України (СБУ), з початком функціонування нової структури не займатимуться розкриттям економічних злочинів", - зазначено в документі.

При цьому наголошується, що цей аналітичний орган не матиме повноважень силового впливу.

Крім цього, актом передбачено: ухвалення закону "Про концесії", нового закону "Про банкрутство", заміна з 2019 року податку на прибуток податком на виведений капітал, а також подальша лібералізація валютного регулювання у рамках імплементації закону "Про валюту та валютні операції".

"Заміна з 2019 року податку на прибуток податком на виведений капітал, як істотний крок до податкової лібералізації, спрощення адміністрування податків і поліпшення інвестиційного клімату... Введення податку на виведений капітал забезпечується збалансованим бюджетом на 2019 рік", - зазначено в акті.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА