17:08 04.07.2018

Луценко: Для боротьби з контрабандою митниця повинна мати главу й аналітичні служби, а силовикам там робити нічого

2 хв читати
Луценко: Для боротьби з контрабандою митниця повинна мати главу й аналітичні служби, а силовикам там робити нічого

Генеральний прокурор України Юрій Луценко вважає, що для боротьби з контрабандою на українській митниці необхідно забезпечити її повноцінне та прозоре функціонування, а не задіювати силові структури.

"Відповідно до Митного кодексу, на території митниці не має права перебувати ніхто, крім митників. Ні СБУшники, ні поліцейські, ні прокурори, ні навіть народні депутати. А якщо вони навіть туди зайшли, то не мають права чинити жодних дій", - сказав Ю.Луценко під час зустрічі президента України Петра Порошенка з представниками бізнесу в середу.

"Щоб боротися з контрабандою, треба зайнятися митницею. А в нас уже третій рік немає керівника митниці. Щоправда, сьогодні призначили виконувача обов'язків заступника, виконувача обов'язків глави. У мене взагалі враження, що це уряд виконувачів обов'язків, даруйте", - додав він.

Генпрокурор зазначив, що з контрабандою потрібно боротися "не пошуком контрабандних контейнерів, а виявленням контрабандних фірм, сімейств, груп".

"Тому на митниці нічого робити ні СБУшникам, ні поліцейським, ні прокурорам. Їм потрібно створити аналітичні центри, які виявлять 10-11 сімейств, які, в принципі, ми всі знаємо. Їх потрібно зібрати в одному приміщенні і сказати: або "плюс 30" до бюджету, або в'язниця. Але якщо їм говорять, що при цьому потрібно ще на вибори відкласти, то це не працює", - зазначив Ю.Луценко.

Генпрокурор пропонує "припинити кавалерійські атаки". "І не думати, що якщо ми введемо зараз поліцію або ще когось, то все одразу стане добре. Чи не стане. Добре буде, якщо почнуть працювати аналітики, й серйозний бізнес навіть не помітить цієї роботи, тому що це серйозний бізнес. А помітять кілька груп", - сказав він.

"Тому коли прем'єр-міністр посилається, що він з вами узгодив цю постанову Кабміну, то я вам не заздрю. Я наголошую: митниця має отримати керівника, відновити аналітичні служби, поставити електронні сканери, поновити взаємодію з нашими партнерами по бізнесу та припинити введення туди спецназу будь-якого кольору", - резюмував Ю.Луценко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для забезпечення системного управління військовою допомогою від партнерів

Спровоковану ворожим артобстрілом пожежу в Куп'янську ліквідовано, незважаючи на загрозу повторних обстрілів

Суд визнав наявність російського громадянства в колишньої топпосадовиці Мін'юсту Прилуцької

Грузія продовжила термін перебування українців без візи до трьох років

У західних областях України в четвер удень 9-14°; на решті території 17-22°

У Києві очікують, що законопроєкт про допомогу Україні Байден підпише негайно – Єрмак

Рада збільшила чисельність Держприкордонслужби на 15 тисяч військовослужбовців

ДТЕК планує відновити електропостачання знеструмлених споживачів Святошинського району Києва протягом двох годин

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА