19:15 04.07.2018

Постраждалі від контакту з невідомою речовиною потрапили до лікарні Солсбері без свідомості

2 хв читати
Постраждалі від контакту з невідомою речовиною потрапили до лікарні Солсбері без свідомості

Постраждалі від контакту з невідомою речовиною в британському населеному пункті Еймсбері (графство Вілтшир) надійшли в лікарню Солсбері в несвідомому стані й з піною з рота, пише в середу британська The Sun.

За її даними, пара - 45-річний Чарлі Роулі і 44-річна Дон Стерджес - знаходяться в лікарні з суботи. Їх знайомий повідомив газеті, що вони відчули себе погано і збиралися самі піти до лікаря після контакту з невідомою субстанцією в парку Королеви Єлизавети в місті Солсбері, однак не встигли цього зробити і впали "в стан зомбі".

Сусіди потерпілих розповіли, що перед інцидентом пара відвідувала барбекю, організоване баптистською церквою Еймсбері. У середу будівлю церкви було оточено.

Місто Еймсбері розташоване в 15 км від міста Солсбері, в якому стався інцидент з екс-полковником ГРУ Сергієм Скрипалем. Еймсбері відомий тим, що він розташовується в безпосередній близькості від однієї з головних визначних пам'яток Великої Британії - Стоунхенджа.

Представники спецслужб з'ясовують, чи не потрапили ці люди під вплив не виявленої раніше нервовопаралітичної речовини "Новачок", якою, за твердженнями британської влади, були отруєні колишній співробітник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія.

Колишній співробітник ГРУ Скрипаль і його дочка Юлія були виявлені в важкому стані в британському місті Солсбері на початку березня. 12 березня прем'єр-міністр Великої Британії Тереза ​​Мей заявила в парламенті, що вони були отруєні нервовопаралітичною речовиною "Новачок" (А-234), розробленою в Росії. У Москві відкинули ці обвинувачення, нагадавши, що всю хімічну зброю РФ знищила в 2017 році під контролем Організації із заборони хімічної зброї.

Скрипалі були виписані з лікарні навесні. У травні Юлія Скрипаль подякувала посольству РФ в Великої Британії за запропоновану допомогу, але зазначила, що поки не хоче нею скористатися.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА