10:51 05.07.2018

Прокуратура знову вимагає взяти під варту харківського соратника Медведчука Лесика

2 хв читати
Прокуратура знову вимагає взяти під варту харківського соратника Медведчука Лесика

 Прокуратура заявила клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою голові Харківської територіальної ради руху "Український вибір - Право народу" Андрію Лесику.

"Вони заявили це клопотання свавільно - незважаючи на відсутність мого адвоката і на те, що 27 червня суд продовжив мені цілодобовий домашній арешт на 60 днів", - сказав кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" А.Лесик.

У прес-службі прокуратури Харківської області кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" підтвердили, що обвинувачення вимагає змінити запобіжний захід А.Лесику. "Ми дійсно заявили клопотання про зміну запобіжного заходу, оскільки, згідно із законом, людина, яку підозрюють за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність України) КК, має перебувати під вартою", - зазначили в прокуратурі.

Як повідомлялося, 27 червня Дзержинський райсуд Харкова продовжив запобіжний захід А.Лесику у вигляді цілодобового домашнього арешту на 60 днів, до 27 серпня.

А.Лесик є підозрюваним у справі про опір працівнику СБУ і завдання йому легких тілесних ушкоджень у грудні 2017 року. Йому інкримінують скоєння злочинів, передбачених ч. 2 ст. 342 і ч. 2 ст. 345 (опір працівнику правоохоронного органу під час виконання службових обов'язків та умисне спричинення працівнику правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням працівником службових обов'язків) КК України.

Раніше А.Лесику було оголошено підозру за ч. 2 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України особою, яка є представником влади).

25 червня суд об'єднав розгляд обох обвинувальних актів.

За попередніми даними досудового розслідування, яке здійснюють слідчі СБУ, будучи депутатом, А.Лесик закликав до зміни кордонів території держави. Зокрема, в публічних виступах він закликав блокувати транспортні розв'язки, щоб не давати пересуватися містом військовим і поліції, провести незаконний референдум, не підкорятися законній державній владі.

А.Лесика обирали депутатом Харківської міськради VI скликання від партії "Трудова Україна" та VII скликання від партії "Відродження". Є членом організації "Український вибір", очолюваної В.Медведчуком. Неодноразово виступав із проросійськими заявами на сесіях міськради, зокрема, пропонував поновлювати економічні зв'язки з РФ і виступав проти відкриття в Харкові меморіалу воїнам, загиблим в АТО. Г.Кернес різко розкритикував цю позицію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА