13:15 05.07.2018

Порошенко назвав розправою вирок кримського суду українцеві Балуху

2 хв читати
Порошенко назвав розправою вирок кримського суду українцеві Балуху

Президент України Петро Порошенко назвав розправою вирок суду в анексованому Криму українському активісту Володимиру Балуху й наголосив, що Україна продовжить боротися за кожного свого заручника.

"Розправа - лише так можна назвати черговий "вирок", оголошений сьогодні українському патріоту. Людину, яка підняла над власним будинком український прапор, за цей вчинок методично знищують", - написав П.Порошенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

Він також процитував В.Балуха: "Більше за постріли гармат і пуски балістичних ракет кремлівський режим патологічно боїться одного слова "Правда".

"Нечуваний цинізм та абсурдність цього судилища очевидна всім. Україна продовжить боротися за кожного заручника. #FreeBalukh", - додав П.Порошенко.

Як повідомлялося, в Криму підконтрольний РФ "Роздольненський районний суд" засудив українського активіста В.Балуха до 5 років колонії загального режиму та штрафу 10 тис. руб. (близько 4 тис. грн).

Активіста засудили до такого тюремного терміну за сукупністю двох кримінальних справ. У вироку суддя озвучила, що В.Балух скоїв злочин у зв'язку з "неприязню до діючої системи управління, що підтверджується раніше скоєними злочинами".

2 липня російський прокурор вимагав 4 років колонії загального режиму за обвинуваченням В.Балуха в дезорганізації роботи ізолятора тимчасового тримання (ІТТ), а з урахуванням першої кримінальної справи - 6 років колонії загального режиму та штрафу на суму 10 тис. руб. (4 тис. грн).

Цю справу проти активіста порушили через заяви начальника ІТТ у селищі Роздольному Валерія Ткаченка, який стверджує, що В.Балух його побив. При цьому сам активіст і його захист заявляють, що це В.Ткаченко напав на нього.

Раніше суд продовжив українському активісту запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 14 серпня.

В.Балух продовжує безстрокову голодовку, яку він оголосив 19 березня 2018 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА