16:19 05.07.2018

ЦПК оскаржить відмову Верховного Суду відкривати провадження за позовом до Порошенка за призначення Жебрівського аудитором НАБУ

2 хв читати

У громадській організації "Центр протидії корупції" (ЦПК) заявляють про протизаконність рішення Верховного Суду України відкрити провадження за позовом до президента Петра Порошенка за призначення аудитором Національного антикорупційного бюро (НАБУ) Павла Жебрівського і готові його оскаржити в Європейському суді з прав людини (ЄСПЛ).

"Відмова у відкритті провадження є грубим порушенням українського і міжнародного законодавств і може свідчити про політичну заангажованість суддів. Центр протидії корупції оскаржить це рішення спершу у Великій палаті Верховного Суду, а за необхідності і в Європейському суді з прав людини", - зазначає юрист ЦПК Віталій Цокур.

На сайті ЦПК повідомляється, що Верховний Суд навіть не захотів розглядати справу і одразу постановив, що активісти не мають права звертатися до суду, щоб оскаржити указ президента. На думку активістів, підстави для відмови є незаконними.

Як повідомлялося, 19 червня П.Порошенко підписав указ, яким ввів П.Жебрівського до складу комісії із зовнішнього контролю на проведення незалежної оцінки (аудиту) ефективності діяльності НАБУ.

27 червня низка громадських організацій, зокрема і ЦПК, подали в Касаційний адміністративний суд Верховного Суду адміністративний позов з вимогою визнати протиправним і скасувати указ П.Порошенка про призначення П.Жебрівського аудитором НАБУ. "Причина - відсутність у Жебрівського досвіду роботи в правоохоронних або судових органах за кордоном або в міжнародних організаціях, як того вимагає закон", - пояснили суть позову в ЦПК.

П.Жебрівський з червня 2015 року очолював Донецьку обласну військово-цивільну адміністрацію. 13 червня 2018 року президент України підписав указ про його звільнення (за власним бажанням).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА