16:22 05.07.2018

І.Геращенко запропонувала Гризлову 11 липня на ТКГ у Мінську обговорити можливість передання РФ 36 росіян заради звільнення українців з російських в'язниць

2 хв читати
І.Геращенко запропонувала Гризлову 11 липня на ТКГ у Мінську обговорити можливість передання РФ 36 росіян заради звільнення українців з російських в'язниць

 Представник України у гуманітарній групі Тристоронньої контактної групи (ТКГ), перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко запропонувала представнику РФ у ТКГ Борису Гризлову 11 липня або в інший зручний день провести розширене засідання ТКГ у Мінську для обговорення можливості передання РФ 36 росіян , утримуваних в Україні, заради звільнення українців з російських в'язниць.

"Сьогодні направила офіційного представника РФ у ТКГ в Мінську Б.Гризлову лист-нагадування, що ми досі не маємо жодної офіційної відповіді на пропозицію передати РФ 23 росіян для звільнення українців-політв'язнів Кремля", - написала вона на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

У своєму листі вона також повідомила Б.Гризлову, що компетентні органи України проаналізували 50 осіб, яких утримують в українських пенітенціарних установах, про зустріч з якими просила російський омбудсмен Тетяна Москалькова, і виявили серед них ще 13 осіб, які мають російське або подвійне громадянство.

"У цьому списку виявлено ще 13 осіб, які зізналися, що мають російське або подвійне громадянство і мріють, щоб РФ про них згадала і забрала. Ми готові і їх передати РФ для звільнення наших. Запропонувала Б.Гризлову провести розширене засідання ТКГ у Мінську з запрошенням омбудсвімен Л.Денісової і Т.Москалькової для обговорення нашої ініціативи передання утриманих. Запропонувала зібратися вже 11 липня або в будь-який інший, зручний для представників РФ і ОБСЄ в ТКГ день. Отже, Україна готова передати РФ 36 росіян заради звільнення наших з російських в'язниць ", - повідомила І.Геращенко.

Раніше цього дня І.Геращенко повідомила журналістам, що Київ може розглянути можливість передання Росії ще 13 осіб і журналіста Кирила Вишинського, окрім 23 перерахованих раніше, в обмін на звільнення українських громадян, утримуваних у РФ.

Згідно з озвученою І.Геращенко інформацією, у цьому списку значаться такі прізвища: Галічий, Джим, Жидких, Камалов, Марчуков, Михальчевський, Осмінін, Сатаров, Синичак, Суханов, Шибаєв, Юревич.

Як повідомлялося, 2 липня І.Геращенко озвучила імена і прізвища 23 засуджених або заарештованих в Україні громадян Російської Федерації, яких Київ готовий передати Москві для звільнення українських політв'язнів в Росії і на окупованому Донбасі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА