19:06 05.07.2018

Порошенко схвалює продовження Радою ЄС санкцій проти РФ, має намір у Брюсселі порушити питання протидії російській загрозі

2 хв читати

Президент України Петро Порошенко вдячний Раді Європейського Союзу за продовження санкцій проти Росії і має намір в Брюсселі продовжити роботу з лідерами ЄС щодо вироблення стратегії протидії російській загрозі.

"Вітаю одноголосне схвалення рішення Ради Євросоюзу продовжити до 31 січня 2019 року економічні та секторальні санкції проти Росії за брутальну агресію проти України. Високо ціную солідарну підтримку держав-членів української незалежності та територіальної цілісності", - написав глава Української держави у "Фейсбуці".

Він нагадав вимоги України: цілковите виконання Мінських домовленостей, виведення російських військ з Донбасу, введення миротворців ООН, відновлення контролю над державним кордоном, звільнення утримуваних Росією українських політичних в'язнів і заручників, повернення Криму.

"На наступному "українському" тижні у Брюсселі продовжу роботу з лідерами ЄС та євроатлантичної спільноти щодо вироблення стратегії протидії російській загрозі", - повідомив П.Порошенко.

Як повідомлялося, Рада ЄС оголосила про продовження економічних санкцій щодо Росії ще на півроку.

"5 липня 2018 року Рада Євросоюзу продовжила до 31 січня 2019 року економічні санкції, метою яких є окремі сектори російської економіки", - йдеться в заяві Ради ЄС.

Згідно з заявою, Рада ЄС одностайно і в письмовій формі ухвалила рішення про продовження санкцій згідно з правилами, передбаченими для таких рішень.

"Ці заходи спрямовані проти фінансового, енергетичного та оборонного секторів, а також проти сфери продукції подвійного призначення. Спершу їх запровадили 31 липня 2014 року терміном на один рік у відповідь на дії Росії щодо дестабілізації ситуації в Україні, а потім посилили у вересні 2014 року", - наголошується в заяві.

Економічні санкції охоплюють:

- обмеження доступу на первинний і вторинний ринок капіталу ЄС для 5 російських фінансових установ з мажоритарною часткою держави в статутному капіталі та їх дочірніх підрозділів, в яких ці організації мають мажоритарну частку і які засновані за межами ЄС, а також для трьох великих російських енергетичних компаній і трьох оборонних компаній;

- експортну та імпортну заборону на торгівлю зброєю;

- введення заборони на експорт в Росію товарів подвійного призначення для військових потреб або для російської армії;

- обмеження доступу Росії до окремих технологій і послуг, які мають стратегічне значення і можуть бути використані для розробки і видобутку нафти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА