19:28 05.07.2018

В Єгипті засудили колишнього радника екс-президента Мурсі до довічного ув'язнення

1 хв читати
В Єгипті засудили колишнього радника екс-президента Мурсі до довічного ув'язнення

Єгипетський суд обвинуватив колишнього радника з питань економіки відстороненого від влади президента Єгипту Мухаммеда Мурсі Абдуллу Шехата і ще 13 осіб у злочинній діяльності і засудив їх до довічного позбавлення волі, повідомляє в четвер єгипетське видання Ahram.

Згідно з повідомленнями, суд обвинуватив Шехата та інших підсудних у незаконному володінні зброєю, участі в діяльності нелегального угруповання, а також "порушенні свобод громадян".

За версією прокурора, засуджені займалися створенням шумових гранат і планували поставити під ризики життєво важливу інфраструктуру Єгипту, зокрема енергосистему, дестабілізуючи тим самим обстановку в країні.

Крім того, за інформацією місцевого телебачення, в рамках цієї справи суд засудив ще шість чоловік до 15 років тюремного ув'язнення і одну людину до 10 років позбавлення волі.

Мурсі перебував при владі в країні близько року. У 2013 році він був повалений під час військового перевороту, після чого був узятий під варту. Раніше суд обвинуватив Мурсі в незаконній співпраці з Катаром, а також розправі над учасниками протесту в грудні 2012 року і засудив екс-президента до 45 років тюремного ув'язнення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА