20:45 05.07.2018

Поліція назвала спосіб нового отруєння "Новачком" під Солсбері

2 хв читати
Поліція назвала спосіб нового отруєння "Новачком" під Солсбері

Двоє людей в Еймсбері могли отруїтися нервово-паралітичним агентом "Новачок" після контакту із зараженим отрутою предметом. Про це йдеться в повідомленні Скотланд Ярду, присвяченому ходу розслідування другого отруєння в районі Солсбері.

"На підставі досліджень зразків, узятих у пацієнтів, ми з'ясували, що вони піддалися дії нервово-паралітичного агента після контакту із зараженим предметом", - йдеться в повідомленні. Поліція продовжує пошук джерела речовини.

Раніше аналогічну версію висловлювали джерела низки британських ЗМІ, в тому числі співрозмовники The Sun і Guardian. Знайомий пари, що зазнала впливу отрути, в розмові з The Sun припустив, що 44-річна Дон Стерджес і 45-річний Чарлі Роулі, могли випадково знайти заражений отрутою предмет під час прогулянки в парку. Джерело The Guardian в британському уряді нагадало журналістам, що слідство так і не знайшло ємність, в якій зберігався "Новачок" під час першого отруєння. "Можливо, пара вступила з ним (предметом, використаним для першої атаки) в контакт", - висловило воно версію.

У той же час, у повідомленні Скотланд Ярду відзначається, що немає ніяких свідоцтв того, що пара відвідувала місця, на яких в березні проводилася дезактивація через сліди нервово-паралітичного агента. Також в поліції не змогли встановити і те, чи була речовина, якою отруїлася пара в Еймсбері з тієї ж партії, з якої була отрута, застосована проти Скрипалів.

Проте той факт, що отруєння було викликано саме "Новачком" підтвердили фахівці лабораторії в Портон-Дауні, які раніше здійснювали дослідження речовини, якою були отруєні Скрипалі.

Поліція проводить дослідження в тих місцях, які відвідували постраждалі, намагаючись знайти сліди отруйної речовини. Через це деякі ділянки в Еймсбері і Солсбері оточені бар'єрами поліції, доступ жителів до них заборонений до кінця досліджень.

Поліція опублікувала спеціальний телефон, за яким може звернутися за допомогою будь-який з жителів Еймсбері і Солсбері в тому випадку, якщо відчує нездужання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

Профільний комітет рекомендував ВР прийняти за основу законопроєкт про захист інтересів власників земельних паїв

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА