13:54 06.07.2018

РНБО: Поширюваний у ЗМІ "лист" генконструктора КБ "Луч" Турчинову - фейк, сфабрикований спецслужбами РФ

2 хв читати
РНБО: Поширюваний у ЗМІ "лист" генконструктора КБ "Луч" Турчинову - фейк, сфабрикований спецслужбами РФ

У Раді національної безпеки та оборони України попереджають про те, що в деяких інтернет-ЗМІ поширюється фейковий лист генерального конструктора ДП "Державне Київське конструкторське бюро "Луч" на ім'я секретаря РНБО Олександра Турчинова.

"Мета цього фейкового документа, сфабрикованого спецслужбами РФ, - скомпрометувати військово-технічне співробітництво між Україною та Сполученими Штатами Америки. Прес-служба РНБО заявляє, що лист такого змісту ніколи не надходив до апарату РНБО, і його ніколи не підписував генеральний конструктор ДП "Державне Київське конструкторське бюро "Луч". Цей лист - демонстрація спроби російських спецслужб зірвати співпрацю України зі стратегічними партнерами в питаннях військово-технічного співробітництва", - йдеться в повідомленні прес-служби РНБО у п'ятницю.

У прес-службі ради також вважають, що поява цього фальшивого документа відбулася напередодні зустрічі президента РФ Володимира Путіна з президентом США Дональдом Трампом.

"Просимо представників ЗМІ не допомагати російським спецслужбам у тиражуванні дезінформації і, в разі публікації такого повідомлення, зняти його зі своїх сторінок", - закликали в РНБО України.

У свою чергу народний депутат від "Народного фронту", координатор групи "Інформаційний спротив" (ІС) Дмитро Тимчук висловив переконання, що поширюваний у соцмережах фейк про нібито лист генконструктора ДККБ "Луч" (Київ) Олега Коростельова секретарю РНБО з критикою ПТРК Javelin має на меті дискредитувати українсько-американську ВТС і сформувати антиукраїнський порядок денний зустрічі президентів РФ і США Володимира Путіна і Дональда Трампа.

"Учора російські пропагандисти через соцмережі почали розганяти фейк - нібито є лист генерального конструктора-генерального директора КБ" Луч "Олега Коростельова на ім'я секретаря РНБО Олександра Турчинова. В цьому листі жорстко розкритиковано технічний стан і характеристики переданих США українській стороні ПТРК Javelin із зазначенням, що (цитата) "...застосування такого озброєння в бойових умовах може призвести до загибелі військовослужбовців", - зазначає Д.Тимчук у повідомленні на сайті "ІС".

Нардеп наголошує, що в держструктурах наявність цього листа спростували, відповідно, в соцмережах оприлюднено фейк. "Його мета цілком зрозуміла: напередодні зустрічі президентів США і РФ (на якій очікувано обговорюватиметься і питання Донбасу) створити в інформпросторі негативний резонанс - мовляв, Україна, отримавши американську військову допомогу у вигляді летальної зброї, посилено її критикує, причому нібито на офіційному рівні".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА