18:13 06.07.2018

Віце-прем'єр наголосила на готовності Міноборони вводити посади "гендерних" радників

1 хв читати
Віце-прем'єр наголосила на готовності Міноборони вводити посади "гендерних" радників

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе заявляє, що на сьогодні в Міністерства оборони України є готовність створювати у своєму відомстві посади радників з гендерних питань.

"Ми фіксуємо на сьогодні велику готовність Міністерства оборони до того, щоб таких радників було введено", - сказала І.Климпуш-Цинцадзе на брифінгу в п'ятницю в Києві.

За її словами, міністр оборони Степан Полторак готовий сприяти в цьому питанні.

Віце-прем'єр зазначила, що раніше обговорювалася можливість введення зовнішнього радника з гендерних питань у Міноборони з метою напрацювання інституційної бази. Але це питання не було врегульовано, і, найімовірніше, вже варто очікувати заснування цієї посади в самому міністерстві.

Водночас І.Климпуш-Цинцадзе констатувала, що серед відомств найпрогресивнішим у питанні введення "гендерних" радників залишається Міністерство внутрішніх справ.

Як повідомлялося, в березні І.Климпуш-Цинцадзе заявила, що в Міноборони України спостерігається невиправданий бюрократичний опір провадженню державної політики забезпечення гендерної рівності.

У свою чергу в Міноборони відповіли на слова віце-прем'єра, що в Збройних Силах України гендерний принцип дотримано.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА