20:49 06.07.2018

Українця Гриба утримують у ростовському СІЗО без порушень

2 хв читати
Українця Гриба утримують у ростовському СІЗО без порушень

Уповноважений з прав людини в Ростовській області Анатолій Харьковський заявляє про відсутність порушень під час утримання в СІЗО-4 Ростова-на-Дону українця Павла Гриба, звинуваченого у справі про сприяння тероризму.

"Гриб прибув із Краснодара, і по прибутті його оглянули медичні працівники. Медичне обслуговування він отримує в повному обсязі, якихось претензій до адміністрації СІЗО-4, на умови утримання і медичне обслуговування у нього немає", – повідомив А.Харьковський агентству "Інтерфакс-Південь" у п'ятницю.

У четвер уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова направила в апарат російського омбудсмена Тетяни Москалькової листа у зв'язку з можливим порушенням прав заарештованих українських громадян Павла Гриба і Станіслава Клиха.

За її даними, "під час етапування до пенітенціарної установи міста Ростов-на-Дону громадянина України Павла Гриба жорстоко побили інші ув'язнені. Крім того, у Павла відібрали всі речі та продукти харчування, які напередодні йому передали представники генконсульства України". "Також стало відомо, що 20-річний український політв'язень страждає на сильний головний біль і слабкість, йому не надають необхідних ліків", – зазначила Л.Денісова.

У Федеральній службі виконання покарань (ФСВП) інформацію українського омбудсмена спростували, заявивши, що тюремні медики не знайшли у П.Гриба ознак побиття.

"Після прибуття обвинуваченого до слідчого ізолятора під час медичного огляду медичним працівником установи синців, гематом, порізів, інших ознак, що свідчать про застосування до обвинуваченого Гриба фізичної сили, не виявлено", – повідомили в четвер "Інтерфаксу" в прес-бюро федеральної служби виконання покарань.

Також, за даними ФСВП, П.Гриб не звертався до адміністрації установи із заявами про факти протиправних дій під час етапування з Краснодара.

П.Гриба звинувачують у сприянні тероризму, його справу передано на розгляд у Північно-Кавказький окружний військовий суд (Ростов-на-Дону).

За версією слідства, з березня до травня 2017 року, перебуваючи в Україні, обвинувачений переписувався в Інтернеті зі школяркою з Сочі, ученицею старших класів. П.Гриб переконував дівчину закласти виготовлений заздалегідь саморобний вибуховий пристрій і привести його в дію на випускному вечорі 30 червня 2017 року. Після теракту він рекомендував школярці залишити територію Росії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА