08:17 07.07.2018

У поліції зареєстровано 9 справ, пов'язаних з нападами на ромські поселення

2 хв читати

До Національної поліції України поточного року надійшло шість повідомлень про напад на ромські поселення, зараз зареєстровано дев'ять кримінальних проваджень, пов'язаних з нападами на місця проживання циган, повідомив глава Нацполіції Сергій Князєв.

Як повідомляє департамент комунікації Міністерства внутрішніх справ України, в п'ятницю під час зустрічі керівництва відомства з послами і дипломатами країн G7 ( "Великої сімки") в Києві С.Князєв розповів, що в Україні близько 3,1 тис. місць компактного проживання ромів загальною чисельністю більше 100 тис. чоловік.

"Це кількість циган, які проживають саме в таборах. Цього року в поліцію надійшло шість повідомлень про напад на такі поселення: три - в Києві, два - Львівська область, одне - в Тернопільській", - повідомив він.

Глава Нацполіції поінформував, що сьогодні в поліції зареєстровано дев'ять кримінальних проваджень, з яких 4 - за фактами хуліганських дій, 3 - за ознаками порушення рівноправності громадян, одне - за втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність, а також одне провадження - за фактом умисного вбивства. Всі ці злочини є однотипними і пов'язані з нападами на місця компактного проживання циган групами радикально налаштованої молоді.

"Мета правопорушень - публічне знищення таких поселень і порушення соціальної напруженості в країні. Всі ці напади - добре сплановані й організовані. До них причетні парамілітарні громадські організації, які неправильно позиціонують себе захисниками правопорядку, незаконно наділивши самих себе функціями забезпечення громадської безпеки", - підкреслив С.Князєв.

Раніше міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що МВС буде жорстко реагувати на всі прояви насильства по відношенню до громадян України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА