09:04 07.07.2018

На Закарпатті 7 липня оголосили День жалоби за загиблими на Рівненському полігоні солдатами

2 хв читати
На Закарпатті 7 липня оголосили День жалоби за загиблими на Рівненському полігоні солдатами

На Закарпатті 7 липня оголосили День жалоби через загибель трьох військових 15 окремого гірсько-піхотного батальйону 128-окремої гірничо-штурмової бригади ЗСУ від вибуху міномета на полігоні в Рівненській області, повідомила прес-служба Закарпатської обласної держадміністрації.

"Геннадій Москаль підписав розпорядження про оголошення в Закарпатті Дня жалоби у зв'язку із загибеллю бійців 15 окремого гірсько-піхотного батальйону. У суботу, 7 липня, на будинках державної влади, органів місцевого самоврядування, державних установах, підприємствах та організаціях Закарпатської області буде приспущено Державний прапор. Крім того, установам і організаціям незалежно від форми власності рекомендовано скасувати проведення розважально-концертних заходів", - йдеться в повідомленні на сайті обладміністрації в п'ятницю.

Як повідомлялося, 6 липня в результаті вибуху міномета на Рівненському полігоні загинули троє військовослужбовців 15 окремого гірсько-піхотного батальйону, який входить до складу 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади і базується в Ужгороді, ще четверо бійців поранені, повідомила Закарпатська облдержадміністрація.

В інформації зазначено, що це сталося близько 6-ї ранку під час військових навчань на Рівненському полігоні. За попередньою інформацією, під час навчань вибухнув міномет.

За словами голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля, всі військові - учасники бойових дій, досвідчені бійці, які "неодноразово демонстрували свій героїзм на Донбасі".

У той же час прес-служба військової прокуратури Західного регіону України повідомила: "Встановлено, що 6 липня 2018 близько 5.30 на території Рівненського загальновійськового полігону під час виконання військовослужбовцями однієї з військових частин вогневої завдання зі знищення умовного противника з веденням вогню мінометної батареї із закритою вогневої позиції стався вибух міни в каналі ствола міномета. 3 військовослужбовців загинули і 9 отримали поранення різного ступеня тяжкості".

Військова прокуратура Рівненського гарнізону проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення правил поводження з боєприпасами, що призвело до загибелі і тілесних травм кількох людей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

Лондон та Берлін мають намір співпрацювати для виробництва відновлюваної енергії у Північному морі

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА