13:26 07.07.2018

Військова контррозвідка викрила на Донбасі колишнього бойовика родом із Херсонської області, який служив в українській в/ч

1 хв читати
Військова контррозвідка викрила на Донбасі колишнього бойовика родом із Херсонської області, який служив в українській в/ч

Співробітники військової контррозвідки Служби безпеки України зі складу об'єднаних сил затримали учасника терористичної організації "ДНР", який переховувався від правосуддя в одній з військових частин об'єднаних сил.

Як повідомляється в суботу на сторінці операції об'єднаних сил (ООС) у Facebook, у результаті спецоперації затримано жителя Херсонської області, який в 2014 році приєднався до бойовиків проросійських бандформувань і поступив на службу до штабу "ДНР" у місті Часів Яр, де зі зброєю в руках виконував вказівки своїх ватажків із виявлення та затриманню патріотично налаштованих громадян України в Артемівському районі Донецької області.

У липні 2014 року із початком звільнення українських міст від проросійських бандформувань цей бойовик залишив "службу" в "таборі Новоросії" та повернувся до Херсонської області, зазначили у прес-центрі ВЗГ.

Пізніше, щоб уникнути покарання, молода людини вступила до Збройних сил України, уклала контракт на проходження військової служби в одній з військових частин, що причетна до проведення ООС.

Оперативники військової контррозвідки викрили колишнього бойовика і деякий час тримали його під контролем.

"6 липня 2018 ц.р. матеріали про протиправну діяльність зазначеної особи передано до Бахмутського відділу поліції ГУ Нацполіції України в Донецькій області з метою відкриття кримінального провадження за ст. 260 Кримінального кодексу України (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань)", - наголошується в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА