14:51 07.07.2018

Прокуратура повідомила про підозру затриманому за вбивство поліцейського в Києві та вимагає його арешту

2 хв читати
Прокуратура повідомила про підозру затриманому за вбивство поліцейського в Києві та вимагає його арешту

Прокуратура м.Києва повідомила про підозру 48-річному жителю Київської області в умисному вбивстві 41-річного підполковника поліції Дмитра Глушака, що відбулося 5 липня в Києві.

"Встановлено, що наприкінці червня зловмисник, який вже був неодноразово судимий за тяжкі корисливі злочини, через Інтернет знайшов на оголошення потерпілого про продаж золотого ланцюжка і домовився про зустріч. Під час зустрічі, сівши в автомобіль на заднє сидіння, підозрюваний двічі вистрілив у потерпілого із вогнепальної зброї, після чого заволодів його речами, а саме золотим ланцюжком і мобільним телефоном, і зник з місця події", - повідомляє прес-служба прокуратури м.Києва на сторінці в соцмережі Facebook у суботу.

Слідчі та оперативні працівники столичної поліції встановили особу підозрюваного, і він був затриманий на території Київської області.

Крім того, правоохоронцям вдалося встановити і вилучити зброю, з якої, імовірно вчинене вбивство.

"Зібрані під час досудового слідства докази обгрунтовано підтверджують причетність затриманого до злочину, а також свідчать про ретельну підготовку до його скоєння", - зазначено в повідомленні.

Наразі затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених п.6 ч.2 ст.115 (умисне заподіяння смерті іншій людині, скоєне з корисливих мотивів), і ч.4 ст.187 (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний з насильством) Кримінального кодексу України.

До Шевченківського районного суду м.Києва внесено клопотання про обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Як повідомлялося, 5 липня вдень на вул. Щусева в Шевченківському районі Києва невідомий застрелив чоловіка. Тіло в салоні легкового автомобіля виявила перехожа і зателефонувала до поліції. Прибувши на місце події, правоохоронці виявили чоловіка з вогнепальним пораненням і вилучили неподалік гільзу.

За словами глави Національної поліції Сергія Князєва, убитий - Дмитро Глушак -працював у правоохоронних органах з 1995 року. Для розслідування вбивства створено посилену слідчо-оперативну групу.

6 липня голова Національної поліції України Сергій Князєв повідомив про затримання підозрюваного у вбивстві поліцейського.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА