20:43 07.07.2018

У Харківській міськраді визнали дезінформацією відомості про причетність до погрому в мерії начальника УСБУ Носача

3 хв читати
У Харківській міськраді визнали дезінформацією відомості про причетність до погрому в мерії начальника УСБУ Носача

У Харківській міській раді визнали, що відомості про причетність людей начальника Управління Служби безпеки України в області Андрія Носача до погрому, що стався в будівлі мерії 20 червня, не відповідають дійсності, і мають намір домогтися покарання винних в дезінформації.

"Керівництвом міста з деяких джерел було отримано інформацію, що за нападом так званих "активістів" стоїть начальник Управління СБУ в Харківській області Андрій Носач. Пізніше, під час з'ясування причин події ці відомості не підтвердилися і виявилися явною дезінформацією, метою якої була ще більша дестабілізація обстановки в Харкові. Як ми тепер розуміємо, розраховували, що керівництво міста увійде в жорсткий конфлікт з першими особами СБУ області, після чого, як наслідок, можуть відбутися акції протесту, які переростуть у масові заворушення", - йдеться в заяві, опублікованій на сайті Харківської міськради в суботу.

Автори документа обіцяють незабаром назвати причетних до дезінформації міськради і домогтися їх покарання.

"У сторін цього інциденту вистачило самовладання не скотитися до відкритого протистояння. Це і дало можливість керівництву міста розібратися в ситуації і зробити певні висновки, які незабаром допоможуть представити громадськості тих людей, що зловмисно дезінформували Харківську міську раду. Більш того, ми доб'ємося покарання винних в дезінформації", - йдеться в заяві.

Її автори також шкодують щодо інциденту і висловлюють надію, що він не вплине на відносини між керівництвом міста і УСБУ.

"Харківська міськрада шкодує про події і сподівається, що цей неприємний інцидент між місцевою владою і обласним управлінням СБУ ніяк не вплине на спільну конструктивну роботу", - йдеться в заяві.

Як повідомлялося, вранці 20 червня в Харківській міськраді сталася бійка між працівниками КП "Муніципальна охорона" і активістами Нацкорпусу і низки інших громадських організацій, які намагалися пройти на сесію. Під час бійки був розпорошений газ, використовувалися димові шашки.

Після розпилення газу двох жінок госпіталізували в стані середньої тяжкості того ж дня, і ще двох - наступного.

За словами очевидців, молоді люди в футболках Нацкорпусу влаштували погром на другому поверсі будівлі. Крім того, вони засунули в сміттєвий бак заступника міського голови Андрія Руденка, який до них вийшов, прорвалися у двір міськради і там також влаштували бійку.

Поліція почала кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (хуліганство) КК України.

Міський голова Харкова Геннадій Кернес розцінив погром, влаштований в міськраді в середу, як провокацію, підтриману поліцією, за участю людей керівника обласного Управління СБУ Андрія Носача.

"Погром, який сьогодні організували так звані "активісти", не можу розцінити інакше, як провокацію, підтриману поліцією. (...) Поліція ... спостерігала як би з боку. Не втручалася. Ймовірно, тому, що "активісти", які увірвалися до мерії, були людьми керівника обласного Управління СБУ Носача", - написав він на сторінці в Фейсбуці.

У той же день начальник прес-центру УСБУ в Харківській області Владислав Абдула заявив, що спецслужба не має ніякого відношення до правопорушень, що сталися в будівлі міськради.

"Хочу підкреслити, що до правопорушень, які відбулися сьогодні в будівлі Харківської міської ради, обласне Управління Служби безпеки України не має ніякого відношення. Обвинувачення на адресу Управління є безпідставними і брудними. Управління завжди працює виключно в рамках чинного законодавства України", - написав В .Абдула на своїй сторінці в Facebook.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА