08:16 08.07.2018

Використання неякісного обладнання на Южно-Українській АЕС блокувала СБУ

1 хв читати
Використання неякісного обладнання на Южно-Українській АЕС блокувала СБУ

Співробітники Служби безпеки України у взаємодії з Дирекцією держпідприємства "НАЕК" Енергоатом "блокували в рамках реалізації комплексу заходів щодо захисту критичної інфраструктури держави в сфері атомної енергетики, використання неякісного обладнання на підприємстві Южно-Українська АЕС.

"Оперативники спецслужби встановили, що посадові особи підприємства створили умови для виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру на Южно-Українській АЕС. Слідством задокументовано, що чиновники свідомо закупили контрафактне електрообладнання для систем, важливих для безпеки функціонування атомної електростанції", - повідомляє прес-центр СБ України в суботу.

Під час досудового розслідування правоохоронці задокументували факт поставки і установки силового кабелю електроживлення, використання якого не передбачено чинними нормами, правилами і стандартами з ядерної та радіаційної безпеки.

За матеріалами СБ України, Державна інспекція ядерного регулювання України, ДП "НАЕК "Енергоатом" і керівництво ВП "Южно-Українська АЕС" вживають невідкладних заходів щодо демонтажу і заміни контрафактного обладнання.

СБУ спільно з Національною поліцією Україні реалізують комплекс невідкладних слідчих дій із встановлення всіх обставин скоєння злочину з метою залучення всіх винних осіб до кримінальної відповідальності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА