14:52 08.07.2018

Українська письменниця Малярчук стала лауреатом літературної премії Інгеборд Бахманн в Австрії

2 хв читати

Українська письменниця Тетяна Малярчук перемогла в конкурсі німецькомовної літератури, який проходить в м. Клагенфурт (Австрія), і стала лауреатом премії Інгеборд Бахманн (Ingeborg-Bachmann-Preis), повідомляє посол України в Австрії Олександр Щерба.

"Сенсація! Українка Таня Малярчук отримала премію Інгеборг Бахманн - одного з головних призів німецькомовної літератури. Вітаємо і пишаємося!", - написав О. Щерба у своєму мікроблозі в соцмережі Twitter в неділю.

Раніше на сторінці письменниці у соцмережі Facebook з'явилося повідомлення, що вона пройшла конкурсний відбір з власним німецькомовним текстом.

"Вже через два дні разом з ще 13 авторами братиму участь у конкурсі на німецькомовну літературну премію Інґеборґ Бахманн. Вперше буду читати не переклад з української, а написаний німецькою художній текст. Ці читання проходять у Клагенфурті з 1977 року, їх дивляться в прямому ефірі 300 тис. людей", - написала Т. Малярчук на своїй сторінці 3 липня.

За даними українського літературного порталу "Читомо", триденні читання проходили в Клагенфурті з 5 по 7 липня. Кожен з 7 членів журі підвали на премію по два кандидати. Учасники читали раніше не публікувалися німецькомовні тексти. Кожна презентація тривала близько 25 хвилин.

У коментарі виданню Т.Малярчук розповіла, що німецьку мову почала вивчати сім років тому, писала невеликі колонки на сайт газети Die Zeit, а її текст для конкурсу був її художнім дебютом. "Я написала розповідь - більше про нього поки що говорити не можна, хоча ідея перекласти його на українську є - і послала члену журі, літературному критику Штефану Гмюндеру. Таких текстів кожен член журі отримує близько 150. Це велика несподіванка і радість, що Штефан Гмюндер вибрав мене", - розповіла письменниця.

Премія імені Інґеборґ Бахманн заснована в 1977 році в честь однієї з найзнаменитіших австрійських письменниць. Переможець отримує приз у розмірі EUR25 тис.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА