08:52 09.07.2018

Журналістів Reuters обвинуватили в розкритті державної таємниці в М'янмі

2 хв читати

У М'янмі висунули офіційне обвинувачення двом репортерам агентства Reuters в отриманні доступу до секретних державних документів. Журналісти займалися розслідуванням вбивств мусульман-рохінджа в конфлікті на заході країни. Про це повідомляє Reuters.

Суд столичного округу Янгон після півроку попередніх слухань обвинуватив 32-річного Ва Лона і 28-річного Сої Оо в зборі документів, які стосуються служб безпеки країни. Журналістів підозрюють у намірі "підірвати національну безпеку". Суддя підкреслює, що в зібраних репортерами секретних документах містилися деталі пересувань армії і поліції. Репортери працювали над сюжетом про вбивство 10 мусульман-рохінджа в триваючому конфлікті на заході країни.

Журналістів судять за законом про держтаємницю, прийнятим ще за часів британського колоніального панування. Максимальний термін, який загрожує представникам ЗМІ - 14 років позбавлення волі. Співробітники Reuters не визнають себе винними. Захист вважає їх затримання і суд перешкоджанням журналістській діяльності та свободі слова.

Конфлікт між урядом М'янми і мусульманами-рохінджа триває кілька десятиліть. Влада країни вважає цей народ нелегальними мігрантами з Бангладеш, у той час як самі себе вони вважають корінним населенням штату Ракхайн. Загострення ситуації сталося в серпні 2017 року після нападу угруповання "Араканська армія порятунку рохінджа" на підрозділи армії і поліції. У відповідь влада М'янми почала операцію проти "терористів" на заході країни. Результатом її стала масова втеча рохінджа до сусідніх країн, в основному, в Бангладеш. Восени 2017 року біженцями стали не менше 400 тис. чоловік. ООН, мусульманські та частина західних країн обвинувачують владу М'янми в масових вбивствах і репресіях проти рохінджа.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА