12:50 09.07.2018

На Рівненському полігоні у вівторок відбудеться слідчий експеримент через розрив міномета

2 хв читати
На Рівненському полігоні у вівторок відбудеться слідчий експеримент через розрив міномета

Слідчий експеримент щодо надзвичайної події зі смертельними наслідками на Рівненському полігоні буде проведено у вівторок, повідомив голова парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський.

"Завтра на цьому полігоні проводиться слідчий експеримент із підриванням міномета", - сказав С.Пашинський під час засідання погоджувальної ради керівників фракцій і груп у Києві в понеділок.

Він також повідомив, що в середу на засіданні комітету буде "розглянуто питання небойових втрат Збройних сил України, дисципліни і питання інциденту на Рівненському полігоні".

Як повідомлялося, в п'ятницю, 6 липня, о 5:55 під час бригадних тактичних навчань із бойовою стрільбою на 233-му Рівненському загальновійськовому полігоні сталася надзвичайна подія: за попередніми даними, внаслідок розриву міномета троє військовослужбовців загинуло через отримані травми, несумісні з життям, ще дев'ять отримали поранення різного ступеня тяжкості, троє з них - важкі. Загиблі - військовослужбовці 15-го окремого гірсько-піхотного батальйону, який входить до складу 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади і базується в Ужгороді.

За рішенням командувача Сухопутних військ ЗСУ бригадні тактичні навчання призупинено. Військова прокуратура Рівненського гарнізону здійснює досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом порушення правил поводження з боєприпасами, що спричинило загибель і тілесні травми кількох людей. Президент Петро Порошенко розпорядився призупинити використання цих мінометів у зоні АТО.

Український 120-мм міномет "Молот" створено на основі радянського буксирувального міномета 2Б11. Він обладнаний сучасним прицілом MUM 706M, має спеціальний запобіжник на дуловій частині від подвійного заряджання. Вага у бойовому положенні - 210 кг. Скорострільність - 12 пострілів на хвилину, дальність ураження ворожих цілей - понад 7 км.

Постачання "Молотів" в армію розпочато в березні 2016 року. За цей час поставлено кілька сотень мінометів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА