15:46 09.07.2018

Мінкульт розраховує до 19 липня отримати від КМДА документи для надання археологічним знахідкам на Поштовій площі статусу пам'ятки нацзначення

2 хв читати
Мінкульт розраховує до 19 липня отримати від КМДА документи для надання археологічним знахідкам на Поштовій площі статусу пам'ятки нацзначення

Міністерство культури України розраховує 19 липня отримати від Київської міськдержадміністрації (КМДА) пакет документів для подальшого надання археологічним знахідкам на Поштовій площі в Києві статусу пам'ятки національного значення, повідомив міністр Євген Нищук під час відвідування розкопок у понеділок.

"Ми визначили для себе алгоритм на перший етап... 19 липня очікуємо від КМДА засідання консультативної ради, чекаємо на протокол і пакет необхідних документів. Це дасть нам можливість готувати проект постанови (Кабміну - ІФ) про надання статусу національної пам'ятки", - сказав він.

За даними Мінкульту, на підготовку проекту постанови уряду знадобиться близько місяця.

"І вже тоді (після ухвалення Кабміном рішення - ІФ) будуть розробка концепції створення музею, конкурс на його створення, визначення моделі того, буде він при Національному заповіднику "Софія Київська" або при Національному музеї історії. Це наступна фаза. Наразі головне - зрушити процес із мертвої точки", - підсумував міністр.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ України Павло Клімкін після відвідування 5 липня археологічних розкопок на Поштовій площі закликав не допустити знищення культурної спадщини.

Верховна Рада 5 липня ухвалила постанову №8541 про збереження історико-культурної спадщини на Поштовій площі в Києві. Документ зобов'язує Кабмін внести об'єкт "Ділянка прибережного міського кварталу середньовічного Києва" на Поштовій площі до Державного реєстру нерухомих пам'яток України в категорії "пам'ятки національного значення".

У постанові також рекомендовано КМДА вжити вичерпних заходів для інформування громадськості щодо об'єктивного сучасного стану справ у питанні музеєфікації об'єкта культурної спадщини, провести широке обговорення подальших кроків з метою зниження соціальної напруженості.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА