17:22 09.07.2018

Справу про "фіктивні тендери", в яких підозрюють заступника голови Запорізької облради, передано місцевій поліції - адвокат

2 хв читати
Справу про "фіктивні тендери", в яких підозрюють заступника голови Запорізької облради, передано місцевій поліції - адвокат

 Генпрокуратура України (ГПУ) змінила підслідність справи про "фіктивні тендери", в яких підозрюють заступника голови Запорізької облради Владислава Марченка та його брата Марка.

Як повідомила прес-служба фірми Ario Law Firm, що здійснює захист В.Марченка, про це йдеться в офіційній відповіді прокурора першого наглядового відділу управління наглядової діяльності в кримінальних провадженнях слідчих органів прокуратури ГПУ Анатолія Шепетуна.

"Прокурором - процесуальним керівником досудового розслідування підслідність кримінального провадження визначено за Слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Запорізькій області", - йдеться в повідомленні.

На думку радника Ario Law Firm Владислава Грищенка, це означає, що матеріали, отримані прокуратурою Харківської області, яка вела слідства до цього, є неприпустимими.

"Окрім порушень закону під час окремих слідчих дії, прокуратура Харківської області також порушила базові принципи слідства - територіальність і підвідомчість провадження. Вважаю, що завдяки наполегливій роботі сторони захисту щодо визначення територіальності прокуратура зробила перший крок до виправлення помилок і, нарешті, передала провадження у територіальності до правоохоронних органів Запорізької області. Це ще одне свідчення, що до цього моменту слідство здійснювалося некомпетентним органом, а отримані ним матеріали є неприпустимими доказами", - цитує прес-служба Грищенка.

Раніше Грищенко неодноразово заявляв, що відповідно до законодавства України, злочин, який інкримінують В.Марченку, належить до підслідності НАБУ, оскільки підозрюваний є депутатом облради, а збиток, завданий, за версією слідства, його діями в 500 і більше разів перевищує розмір прожиткового мінімуму працездатної особи (в момент скоєння злочину). Він також передав до Генпрокуратури клопотання про передання досудового слідства НАБУ, а не дочекавшись відповіді, звернувся зі скаргою до суду.

У травні Печерський райсуд Києва задовольнив його скаргу і зобов'язав керівництво Генпрокуратури визначити підслідність провадження.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА