18:25 09.07.2018

У "Сі Бриз-2018" будуть задіяні близько 200 українських прикордонників із морською, сухопутною та авіатехнікою

3 хв читати
У "Сі Бриз-2018" будуть задіяні близько 200 українських прикордонників із морською, сухопутною та авіатехнікою

У двотижневих українсько-американських навчаннях "Сі Бриз-2018" (Sea Breeze-2018), які розпочалися в понеділок, візьмуть участь близько двохсот військовослужбовців Держприкордонслужби України, яких задіють у морській, сухопутній та повітряній компоненті навчань, повідомляє прес-служба прикордонного відомства.

"Державна прикордонна служба України залучатиметься не тільки до морського компоненту, де від Морської охорони заплановано задіяння 9 одиниць корабельно-катерного складу та відділи спеціальних дій на воді, а й у сухопутному (прикордонна комендатура швидкого реагування Ізмаїльського прикордонного загону) і в повітряному (два літаки Diamond та гелікоптер Мі-9). Загальна кількість учасників від прикордонного відомства становитиме близько 200 людей", - ідеться в оприлюдненому в понеділок прес-службою повідомленні.

В інформації зазначається, що головною особливістю цьогорічного «Сі Бризу» стане керування всіма елементами навчань з борту штабного корабля ВМС США Mount Whitny, який уперше зайшов в Україну та вперше бере участь у навчаннях. До багатонаціонального штабу навчань також увійшли 3 офіцери Одеського загону морської охорони Держприкордонслужби України.

"Кораблі та катери відпрацьовуватимуть планові навчальні вправи та отримуватимуть раптові завдання від офіцерів-менторів (інструкторів НАТО). Саме в таких умовах і відбувається злагодженість дій, розуміння єдиного формату управління, вивіряння на відповідність єдиним стандартам, зокрема НАТО", - зазначив начальник регіонального управління Морської охорони Держприкордонслужби України Олег Костур.

Керівник регіонального управління додав, що характерним є паралельне реформування Військово-морських сил ЗСУ та Морської охорони Держприкордонслужби.

"Щойно створені регіональне управління Морської охорони Держприкордонслужби та морське командування у ВМС ЗСУ. Отже, злагодженість дій та міжвідомча взаємодія вкрай важливі саме на практичному етапі, коли управлінські перетворення та новації випробовуються в умовах максимально наближених до виконання завдань за призначенням", - сказав О.Костур.

У прес-службі Держприкордонслужби додали, що, намагаючись використовувати навчальну практику якомога ефективніше, морські прикордонники втретє внесли до програми тренінгів відпрацювання безпарашутного десантування, яке вже закріпилося за бійцями відділів спеціальних дій на воді.

"Але цього року додатково заплановано висадку спеціальної штурмової групи за допомогою спускових пристроїв з гелікоптера, безпосередньо на борт судна-порушника", - йдеться в інформації.

Як повідомлялося, 9 липня в Одесі відбулася церемонія відкриття українсько-американських навчань "Сі Бриз-2018". У навчаннях візьмуть участь представники 19 країн світу. Крім України та США до навчань цього року приєдналися Болгарія, Велика Британія, Греція, Грузія, Данія, Естонія, Індія, Італія, Канада, Литва, Молдова, Норвегія, ОАЕ, Польща, Румунія, Туреччина та Швеція.

Загальна чисельність залученого до навчань особового складу - понад 2 тис. осіб. У морській компоненті навчань - 30 кораблів і катерів, зокрема турецький підводний човен; у повітряній - понад 20 літальних апаратів.

Тема навчань - "Проведення національної морської операції з безпеки в кризовому регіоні". Основними елементами та завданнями навчань стануть дії протикорабельної та протиповітряної оборони, висадка морського десанту, тактичне маневрування.

Особливістю навчань цього року буде те, що управління всіма компонентами навчань здійснюватиметься з борта штабного корабля ВМС США, флагмана 6-го флоту ВМС США Mount Whitney, який уперше бере участь у "Сі Бриз". В основі багатонаціонального штабу навчань - особовий склад нещодавно створеного морського командування ВМС ЗСУ.

Район проведення навчань - Одеська та Миколаївська області, а також полігони північно-західної частини Чорного моря.

Навчання "Сі Бриз-2018" триватимуть два тижні.

"Сі Бриз" проводяться з 1997 року щорічно відповідно до Меморандуму про порозуміння та співробітництво з питань оборони та військових відносин між Міністерством оборони США та Міністерством оборони України від 1993 року. Вони відбуваються з метою підготовки та нарощування бойової готовності Військово-морських сил Збройних Сил України на двосторонній основі, але є відкритими для інших країн.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА