18:53 09.07.2018

Суд засудив до 3-х років умовно дівчину, що брала участь у нападі на кіборга Вербича на Подолі в Києві

3 хв читати
Суд засудив до 3-х років умовно дівчину, що брала участь у нападі на кіборга Вербича на Подолі в Києві

 Подільський районний суд м.Києва визнав винною Катерину Лапінську в груповому нападі на ветерана АТО і колишнього захисника Донецького аеропорту Дмитра Вербича в Києві, що сталося увечері 2 травня 2018 року, і призначив їй покарання у вигляді 3 років позбавлення волі умовно.

Згідно з вироком суду від 3 липня 2018 року, текст якого розміщено в Єдиному держреєстрі судових рішень, Подільський райсуд м.Києва визнав К.Лапінську винною в скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.296 Кримінального кодексу України (хуліганство, вчинене групою осіб).

Водночас суд звільнив К.Лапінську від відбування покарання, якщо протягом випробувального строку (рік) вона не вчинить нового злочину і виконає покладені на її судом обов'язки.

У вироку суду зазначено, що обвинувачена під час судового розгляду в повному обсязі визнала обвинувачення, про що було укладено угоду. Сторонами угоди визначено узгоджене покарання, що має понести К.Лапінська за скоєний злочин.

Суд звільнив К.Лапінську з-під варти в залі судового засідання. Вона зобов'язана прибувати за кожною вимогою до суду, в провадженні якого перебувають матеріали кримінального провадження щодо неї.

Як повідомлялося, увечері 2 травня 2018 року на Подолі в Києві невідомі напали на ветерана АТО і колишнього захисника Донецького аеропорту Дмитра Вербича. Його доправили до відділення хірургії обласної клінічної лікарні.

Правоохоронці встановили, що під час бійки з невідомими (три чоловіки і дві дівчини) один із нападників вдарив потерпілого гострим предметом у спину. Крім того, зловмисники застосували газовий балончик.

На записах із камер відеоспостереження зафіксовано осіб, які ймовірно можуть бути причетні до скоєння правопорушення.

Поліція розпочала кримінальне провадження за фактом нападу на ветерана АТО. За цим фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.4 ст.296 (хуліганство, вчинення із застосуванням зброї) Кримінального кодексу України.

Увечері 6 травня співробітники СБУ затримали в Харкові одного з підозрюваних у нападі на Д.Вербича. Оперативники СБУ задокументували, що організатором нападу на учасника АТО є громадянин Росії, який полишив територію України 4 травня і переховується в Польщі.

7 травня Київська місцева прокуратура №7 повідомила про підозру 25-річній дівчині, яка в групі інших зловмисників напала на Д.Вербича.

Увечері цього ж дня прокуратура заочно оголосила про підозру 23-річному громадянину РФ - одному з підозрюваних у нападі на Д.Вербича. "Встановлено, що зловмисник перетнув кордон у бік Польщі. У зв'язку з цим фігуранту заочно повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 296 КК України (хуліганство, вчинене групою осіб із застосуванням предмета, спеціально пристосованого і заздалегідь заготовленого для завдання тілесних ушкоджень) і ч. 2 ст. 187 КК України (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб) ", - повідомила прес-служба прокуратури Києва.

Як розповів агентству "Інтерфакс-Україна" начальник Головного управління Нацполіції в Києві Андрій Крищенко, поліція поки що не встановила ще трьох учасників нападу на "кіборга" Дмитра Вербича в Києві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА