19:18 09.07.2018

Суд засудив завербованого спецслужбами РФ екс-офіцера військкомату до 14 років позбавлення волі

2 хв читати
Суд засудив завербованого спецслужбами РФ екс-офіцера військкомату до 14 років позбавлення волі

За матеріалами Служби безпеки України суд засудив до 14 років позбавлення волі колишнього заступника військового комісара, який працював на спецслужби Російської Федерації і в жовтні 2016 року був затриманий співробітниками української спецслужби при спробі отримати документи, що мають державну таємницю.

"Співробітники військової контррозвідки СБ України встановили, що майор запасу Збройних сил України з початком російської агресії в 2014 році переїхав на постійне місце проживання до РФ. Там він був завербований кадровим співробітником російської військової розвідки", - повідомляє в понеділок прес-центр СБ України.

Від свого куратора з ГУ Генштабу Збройних сил Росії зловмисник отримав завдання повернутися до Україну для вербування військовослужбовця ЗСУ та організації збору інформації, що цікавить РФ.

"Він мав організувати збір і передання російській військовій розвідці відомостей про проведення мобілізації сил АТО у Донецькій області, перелік, структуру і дислокацію підрозділів Збройних сил України, які виконують завдання в районі Маріуполя, стан бойової і мобілізаційної готовності військ оперативного командування" Захід ", що мають державну таємницю", - повідомляють у прес-центрі української спецслужби.

У виконання поставлених перед ним завдань зрадник спробував завербувати одного з офіцерів ЗСУ. Оперативники СБУ затримали колишнього заступника військового комісара в жовтні 2016 року в селищі Гоща Рівненської області при спробі отримати від українського військовослужбовця за грошову винагороду секретні документи з бойової та мобілізаційної готовності військ ОК "Захід".

"Суд визнав зрадника винним у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст.111 Кримінального кодексу України, і призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на 14 років, а також позбавив військового звання "майор". Вирок вступив у законну силу", - інформують у СБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА