20:18 09.07.2018

І.Геращенко просить МКЧХ перевірити умови утримання та стан здоров'я українців, ув’язнених в РФ на окупованих територіях

2 хв читати
І.Геращенко просить МКЧХ перевірити умови утримання та стан здоров'я українців, ув’язнених в РФ на окупованих територіях

Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко звернулася до директора з операційного управління Міжнародного Комітету Червоного Хреста Домініка Стілхарта з проханням перевірити умови утримання та стан здоров'я українських в'язнів в РФ і на окупованих територіях Донбасу і Криму.

"Зустрілася з директором з операційної діяльності МКЧХ Домініком Стілхартом. Ключові теми зустрічі: доступ МКЧХ до тюрем на окупованих територіях, до українців в тюрмах РФ, до пошуку зниклих, активізація справ праці з гуманітарного розмінування, допомога у вирішенні гуманітарних проблем українців, які постраждали від збройної агресії РФ на Донбасі", - написала вона на совій сторінці в соцмережі Фейсбук в понеділок.

Зокрема, за її словами, обговорювалася допомога в сферах охорони здоров'я, поліпшення житлових умов і відновлення інфраструктури на Донбасі, в тому числі і об'єктів критичної інфраструктури, продовольча допомога постраждалим, інформування про загрози мінної безпеки, підтримка родичів зниклих.

"Також обговорили відновлення моста в Станиці Луганській, цей проект реалізується за участю МКЧХ. Хочеться, щоб міст таки реконструювали до початку зими", - зазначила І.Геращенко.

Вона зазначила, що особливу увагу приділили заручникам і політв'язням, які "містяться в повній ізоляції, без допуску незалежних лікарів і представників міжнародних гуманітарних місій".

"Нагадала, що незважаючи на домовленості президентів Порошенка (президента України Петра Порошенка - ІФ) і Путіна (президента РФ Володимира Путіна - ІФ), омбудсвумен Л.Денісову так і не допустили до політв'язнів. Звернулася до МКЧХ з проханням докласти зусиль і твердості, і перевірити умови утримання та стан здоров'я О.Сенцова, О.Кольченка, В.Балуха, С.Клиха, О.Шумкова та інших, в РФ і окупованому Криму та на Донбасі", - написала вона.

І.Геращенко нагадала, що українець Володимир Балух продовжує безстрокову голодовку вже 113 день, Олег Сенцов - 57-й, також голодують Станіслав Асєєв, Станіслав Клих. "І ми нічого не знаємо щодо їхнього реального стану", - зазначила перший віце-спікер Ради.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА