08:25 10.07.2018

Директор харківського центру соцслужб підозрюється в халатності, що призвела до смерті 3-річної дитини

2 хв читати
Директор харківського центру соцслужб підозрюється в халатності, що призвела до смерті 3-річної дитини

Харківська місцева прокуратура №2 затвердила повідомлення про підозру у службовій недбалості, що призвела до смерті 3-річного хлопчика, директору Центру соціальних служб у справах сім'ї, дітей та молоді одного з районів міста.

"За недбале ставлення до своїх обов'язків, яке призвело до трагедії, 48-річному посадовцю загрожує до 5 років позбавлення волі", - повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

Дії чоловіка класифіковані за ч.2 ст.367 Кримінального кодексу України.

За даними досудового розслідування встановлено, що на початку вересня минулого, 2017 року до центру звернувся чоловік, який вимагав забрати з сім'ї його сестри двох дітей (6 і 3 років), оскільки батько сімейства систематично їх б'є. Але директор центру організувала перевірку тільки "на папері". Фактично фахівці центру не відвідували проблемну сім'ю, звіт з перевірки склали зі слів матері малюків, яка заперечувала інформацію про насильство в сім'ї.

26 вересня 2017 року 3-річного хлопчика "швидка" доставила в лікарню з численними травмами і фізичним виснаженням. Наступного ранку дитина померла.

Обвинувальний акт щодо батьків загиблого хлопчика зараз знаходиться на розгляді суду. 26-річній матері інкримінується злісне невиконання обов'язків із догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки та нанесення тяжких тілесних ушкоджень, які спричинили смерть (ст.166, ч.2 ст.121 КК). 31-річному батькові - тортури, умисне нанесення тілесних ушкоджень та умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень, які спричинили смерть (ч.1 ст.127, ч.1 ст.122, ч.2 ст.121 КК).

На вимогу прокуратури чоловік знаходиться під вартою. До жінки застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА